• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Nuts
    • Volume 02, Issue 02
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Nuts
    • Volume 02, Issue 02
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Sensory Acceptability Modeling of Pistachio Green Hull’s Marmalade using Fuzzy Approach

    (ندگان)پدیدآور
    Mohammadi Moghaddam, ToktamSalehi, FakhreddinRazavi, Seyed M.A.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    189.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The prediction of product acceptability is often an additive effect of individual fuzzy impressions developed by a consumer on certain underlying attributes characteristic of the product. In this paper, we present the development of a data-driven fuzzy-rule-based approach for predicting the overall sensory acceptability of pistachio green hull's marmalade. The model was formulated using the Takagi-Sugeno and Kang (TSK) fuzzy modeling approach. The fuzzy membership function for the sensory scores is implemented in MATLAB 7.6 (R2008a) using the fuzzy logic toolbox and weights of each linguistic attribute were obtained using a correlation coefficient formula. The results obtained are compared to those of human judgments. Overall assessments suggest that, if implemented, this approach will facilitate a better acceptability of pistachio green hull's marmalade.
    کلید واژگان
    fuzzy logic
    Sensory evaluation
    marmalade
    pistachio hull

    شماره نشریه
    02
    تاریخ نشر
    2011-06-01
    1390-03-11
    ناشر
    Islamic Azad University, Damghan Branch
    سازمان پدید آورنده
    Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, PO Box: 91775-1163, Iran
    Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, PO Box: 91775-1163, Iran
    Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, PO Box: 91775-1163, Iran

    شاپا
    2383-319X
    2383-3416
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/jon.2011.515749
    http://ijnrs.damghaniau.ac.ir/article_515749.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/322435

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب