• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
    • دوره 18, 170.169
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
    • دوره 18, 170.169
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر روغن کنجد و بادام شیرین در پیشگیری از استریا و خارش ناشی از آن در زنان پرایمی پار: یک کارآزمایی تصادفی دارای گروه کنترل

    (ندگان)پدیدآور
    ملکوتی, جمیلهفرشباف خلیلی, عزیزهکامرانی, عاطفه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    413.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    اصیل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: استریای بارداری، یک تغییر فیزیولوژیک پوستی است، که بسیاری از زنان آن را در طول بارداری تجربه می کنند. استریای بارداری ممکن است با ایجاد خارش و حتی زخم در نواحی درگیر باعث ایجاد استرس و نگرانی هایی از نظر زیبایی، کاهش اعتماد به نفس و مشکلات روانشناختی برای زنان باردار شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر روغن بادام شیرین و روغن کنجد در پیشگیری از استریای بارداری و خارش ناشی از آن بر روی زنان باردار نخست زا انجام شد. روش کار: این مطالعه یک کارآزمایی تصادفی دارای گروه کنترل سه سوکور می باشد که در سال 93-1392 بر روی 150 زن باردار نخست زا در 5 مرکز بهداشتی درمانی شهرستان اراک انجام شد.تصادفی سازی دو گروه مداخله و یک گروه کنترل توسط بلوک بندی انجام شد. گروه های مداخله و کنترل به ترتیب 1 سی سی روغن کنجد، 1 سی سی روغن بادام شیرین و 1 سی سی روغن پلاسبو، بعد از هفته 16 بارداری، 2 بار در روز به مدت 20 هفته دریافت کردند. شدت استریا براساس روش استفاده شده توسط داوی (Davey) و شدت خارش براساس روش استفاده شده کامینی (Kamini) ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 13) و آزمون های تی مستقل، کای دو، کای دو روند، کروسکال والیس و تحلیل لوجستیک دو حالتی انجام شد. میزان05 /0>p معنی دار در نظر گرفته شد. p معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بروز استریا در هفته 38-35 بارداری در مصرف کنندگان روغن بادام شیرین 2/59%، در مصرف کنندگان روغن کنجد 7/16% و در گروه کنترل 82% بود. خارش شکم در مصرف کنندگان روغن بادام شیرین 3/65%، روغن کنجد 5/10% و گروه کنترل 78% گزارش شد. هیچ‌کدام از مصرف کنندگان روغن کنجد خارش شدید شکم را گزارش نکردند، در حالی که 17 نفر، (7/34%) از مصرف کنندگان روغن بادام خارش شدید شکمی را گزارش کردند (001/0>p). بر اساس آزمون کروسکال‌ والیس تفاوت معنی داری بین سه گروه از نظر بروز استریا و خارش وجود داشت (001 /0>p). p). بر اساس آزمون کروسکال‌ والیس تفاوت معنی داری بین سه گروه از نظر بروز استریا و خارش وجود داشت (001 /0>p). p). نتیجه‌گیری: بین دو گروه مداخله روغن بادام شیرین، روغن کنجد و گروه کنترل از نظر بروز و شدت استریا و بروز و شدت خارش مشاهده شد. هم روغن بادام شیرین و هم روغن کنجد در کاهش بروز استریای شکمی و کاهش خارش ناشی از آن در مقایسه با گروه کنترل مؤثر بودند.
    کلید واژگان
    استریای بارداری
    روغن بادام شیرین
    روغن کنجد
    زنان نخست زا

    شماره نشریه
    170169
    تاریخ نشر
    2015-10-23
    1394-08-01
    ناشر
    Mashhad University of Medical Sciences
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    استاد گروه مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
    استاد گروه مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
    دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.

    شاپا
    1680-2993
    2008-2363
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/ijogi.2015.6129
    http://ijogi.mums.ac.ir/article_6129.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/321324

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب