قارچهای ساپروفیت موجود در کلنی های زنبورعسل استان مازندران
(ندگان)پدیدآور
واحدی نوری, نصراللهمحرمی, مجتبینوع مدرک
Textعلمی- ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
انواع مختلفی از قارچ های ساپروفیت قادر به رشد درکلنیهای زنبور عسل بوده و در شرایطی خاص تولید سموم خطرناک نموده که برای انسان و حیوانات مضر می باشد. این مقاله به بررسی قارچ های ساپروفیت موجود درکلنیهای زنبورعسل استان مازندران می پردازد. برای این منظور، در طی سه فصل (بهار، تابستان و پائیز)، از 468 کندو، 1872 نمونه ( زنبور، لارو، گرده و عسل) جمع آوری و به منظور تعیین آلودگی هر نمونه در پلیت حاوی سابرو دکستروز آگار کشت داده شد. در مجموع 10جنس قارچ شامل: آلترناریا(7/2%)، رایزوپوس(8/3%)، موکور(8%)، فوزاریوم(16/0%)، کورولاریا(16/0%)، پنیسیلیوم(45/0%)، هلمونتوسپوریوم(37/0%)، اکرمونیوم(3/4%)، استرپتومایسس(10/0%) و اسکوپولاریوپسیس(16/0%) جداسازی و شناسائی گردیدهاند. درصد آلودگی قارچی در کل نمونههای مورد مطالعه، 20/20 % تعیین گردید. بر حسب نوع نمونه، درصد آلودگی قارچی در زنبور (50/20% )، لارو (90/19%)، گرده (00/22%) و عسل (80/18%) می باشد. این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار نمی باشد. همچنین درصد آلودگی قارچی در فصل بهار (5/7%)، تابستان (25/31%) و پائیز (4/25%) می باشد. این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار می باشد.
کلید واژگان
قارچساپروفیت
زنبورعسل
استان مازندران
شماره نشریه
15تاریخ نشر
2018-01-211396-11-01
ناشر
انجمن علمی زنبور عسل ایرانسازمان پدید آورنده
استادیار پژوهش، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایراناستادیار پژوهش، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، البرز، ایران.
شاپا
2476-66662476-6593




