اثر غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید بر مقدار رنگیزهها، روتین و کوئرستین در گیاه فلفل (Capsicum annuum)
(ندگان)پدیدآور
مهدویان, کبرینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سالیسیلیک اسید یکی از ترکیبات آنتیاکسیدانی است که در سالهای گذشته برای افزایش مقاومت گیاهان در مقابله با تنشها به کار گرفته میشود. در پژوهش حاضر، نقش غلظتهای مختلف صفر، 1/0، 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلیمولار سالیسیلیک اسید بر وزن تر و خشک، کلروفیل، کاروتنوئید، مالوندیآلدهید، فلاونوئید، روتین و کوئرستین گیاه فلفل (Capsicum annuum L.) بررسی شدند. گیاهان پس از گذشت 5 هفته، با غلظتهای 1/0، 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلیمولار سالیسیلیک اسید تیمار شدند. نتایج نشان داد که در شرایط آزمایش، غلظتهای 7/0، 5/1 و 3 میلیمولار سالیسیلیک اسید؛ وزن تر و خشک، کلروفیل a و b، کلروفیل کل و کاروتنوئید را افزایش دادند؛ اما غلظتهای 6 و 9 میلیمولار، کاهش این شاخصها را سبب شدند. غلظتهای 5/1 و 3 میلیمولار سالیسیلیک اسید، مقدار مالوندیآلدهید و سایر آلدهیدها را کاهش دادند؛ اما غلظتهای 6 و 9 میلیمولار مقدار آنها را افزایش دادند. مقدار فلاونوئیدهای کل در طول موجهای 270، 300 و 330 نانومتر در برگهای تیمارشده با غلظتهای 1/0، 7/0، 5/1، 3 و 6 میلیمولار سالیسیلیک اسید افزایش معنیدار نشان دادند. همچنین نتایج نشان میدهد که غلظتهای 1/0، 7/0 و 5/1 میلیمولار سالیسیلیک اسید، مقدار روتین و کوئرستین را افزایش دادند. بهطورکلی نتایج بررسی حاضر نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید در غلظتهای اندک، آثار مثبت و در غلظتهای زیاد، آثار منفی بر رشد و نمو گیاه فلفل دارد.
کلید واژگان
رنگیزهروتین
سالیسیلیک اسید
فلفل
کوئرستین
مالوندیآلدهید
فیزیولوژی گیاهی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهران 3697-19395، ایرانشاپا
2008-82642322-2204




