نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحاجی‌بلند, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, نشمینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:07:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:07:42Z
dc.date.available1399-07-09T07:07:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:07:42Z
dc.date.issued2011-08-23en_US
dc.date.issued1390-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-06-14en_US
dc.date.submitted1395-03-25fa_IR
dc.identifier.citationحاجی‌بلند, رقیه, ابراهیمی, نشمین. (1390). تأثیر پلی‌آمین‌های اگزوژن بر رشد، فتوسنتز و متابولیسم فنل‌ها در گیاه توتون تحت تنش شوری. زیست‌شناسی گیاهی ایران, 3(8), 13-26.fa_IR
dc.identifier.issn2008-8264
dc.identifier.issn2322-2204
dc.identifier.urihttp://ijpb.ui.ac.ir/article_18810.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/316091
dc.description.abstractدر این پژوهش، تأثیر سدیم کلرید (غلظت 50 میلی‌مولار) و دو نوع پلی‌آمین (غلظت 5/0 میلی‌مولار) بر روی رشد و فتوسنتز گیاه گلیکوفیت توتون (Nicotiana rustica L.) در محیط‌کشت هیدروپونیک بررسی گردید. شوری منجر به کاهش رشد گیاه منجر گردید. کاربرد پوترسین در شرایط شاهد (بدون شوری) موجب افزایش و اسپرمیدین موجب کاهش رشد آن‌ها شد. پوترسین تنها در ریشه عامل تخفیف اثر تنش شوری بود، ولی اسپرمیدین این کار را در هر دو اندام انجام داد. بدون کاربرد پلی‌آمین‌ها، شوری موجب کاهش معنی‌دار مقدار کلروفیل a و نسبت کلروفیل a/b گردید، ولی پس از کاربرد پلی‌آمین‌ها این دو شاخص افزایش یافت. هرچند کاربرد پلی‌آمین‌ها موجب کاهش تثبیت خالص CO2 در گیاهان شاهد گردید، ولی در گیاهان تیمار شده با شوری آن را افزایش داد. مقدار فنل کل برگ‌ها تحت تأثیر تنش شوری قرار نگرفت، ولی کاربرد پوترسین در شرایط شوری موجب کاهش مقدار فنل‌ها و اسپرمیدین موجب افزایش آن گردید. فعالیت فنیل آلانین آمونیالیاز و پلی فنل اکسیداز در برگ‌ها تحت تأثیر شوری کاهش یافت، ولی کاربرد پلی‌آمین‌ها به ترتیب موجب افزایش و کاهش فعالیت این دو آنزیم شد. کاهش رشد در گیاهان شاهد تحت تأثیر کاربرد اسپرمیدین، احتمالاً نتیجه کاهش فتوسنتز و مقدار پروتئین و افزایش مقدار فنل‌های برگ بوده است. تخفیف اثر تنش شوری می‌تواند نتیجه بهبود برخی واکنش‌های فتوشیمیایی برگ و افزایش تبادل گاز فتوسنتزی باشد. هرچند متابولیسم ترکیبات فنلی به شدت تحت تأثیر کاربرد پلی‌آمین‌ها قرار گرفت، ولی ارتباطی بین تغییر در متابولیسم فنل‌ها و اثر تخفیف‌دهندگی پلی‌آمین‌ها دیده نشد.fa_IR
dc.format.extent514
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمعاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهانfa_IR
dc.publisherUniversity of Isfahanen_US
dc.relation.ispartofزیست‌شناسی گیاهی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Plant Biologyen_US
dc.subjectتوتونfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectپلی‌آمینfa_IR
dc.subjectترکیبات فنلیfa_IR
dc.titleتأثیر پلی‌آمین‌های اگزوژن بر رشد، فتوسنتز و متابولیسم فنل‌ها در گیاه توتون تحت تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی گیاهی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی گیاهی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue8
dc.citation.spage13
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد