اثر تنشهای سرمایی بر ایجاد پروتئین ضد یخ و افزایش پراکسیداسیون لیپیدها در دو گونه مرکبات شمال ایران
(ندگان)پدیدآور
سریری, ریحانهگلوانی, مجیدفتوحی قزوینی, رضاجعفریان, وهبنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مرکبات شمال از نظر کیفیت و تطابق با ذائقه ایرانیان از اهمیت کشاورزی و تجاری برخوردارند. بهبود کیفیت این محصولات از اهداف مهم کشاورزان و دانشمندان این رشته است. در پژوهش حاضر، پاسخ دو گونه از مرکبات، نارنج (Citrus aurantium) و سیترنج (هیبریدی از پرتقال شیرین و نارنج Citrus sinensis x Poncirus trifoliata) به تنش سرما از طریق بررسی وجود پروتئین ضد یخ و تغییر پراکسیداسیون لیپیدها در گونههای مرکبات مذکور بررسی گردید. نتایج نشان داد هر دو گونه مرکبات مورد بررسی بر اثر اعمال دماهای زیر صفر، پروتئین ضد یخ با وزن مولکولی تقریباً 23 کیلو دالتون تولید نمودند و پراکسیداسیون لیپیدی در هر دو گونه تا حدی افزایش یافت.
کلید واژگان
مرکباتگونههای اکسیژن فعال
پراکسیداسیون لیپیدی
پروتئین ضد یخ
سوپراکسید دیسموتاز
کاتالاز
آسکوربات پراکسیداز
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2011-05-221390-03-01
ناشر
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
بخش بیوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانبخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
شاپا
2008-82642322-2204




