• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست‌شناسی گیاهی ایران
    • دوره 2, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست‌شناسی گیاهی ایران
    • دوره 2, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر پرتو فرابنفش B بر میزان برخی ترکیب‌های آنتی‌اکسیدان، فعالیت آنزیم فنیل‌‌آلانین آمونیالیاز و پروتئین کل در میوه رسیده گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) پس از برداشت

    (ندگان)پدیدآور
    بی‌جامی, آزادهرضانژاد, فرخندهساسان, حسین‌علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    245.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پرتو UV-B پر انرژی‌ترین جزء نور خورشید است که به سطح زمین می‌رسد. گیاهان که قابلیت حرکت ندارند، بیش از سایر موجودات در معرض این پرتو قرار دارند. در این مطالعه اثر دوزهای متفاوت (320-280) UV-B با استفاده از زمان‌های مختلف (1، 2 و 4 ساعت) بر میزان برخی ترکیب‌های آنتی‌اکسیدان (ترکیبات فنلی کل، فلاونوئیدها، آنتوسیانین‌ها و لیکوپن)، فعالیت آنزیمی و پروتئین در میوه‌های رسیده گوجه‌فرنگی پس از برداشت مورد مطالعه قرار گرفت. اندازه‌گیری میزان فلاونوئیدها نشان داد که در هر سه تیمار میزان فلاونوئیدها در مقایسه با شاهد افزایش یافته است. سنجش غلظت آنتوسیانین‌ها نیز نتایج مشابهی را نشان داد. اندازه‌گیری ترکیب‌های فنلی کل و سنجش میزان لیکوپن، افزایش میزان آنها را در تیمارهای 2 و 4 ساعت نسبت به نمونه‌های شاهد نشان داد. اندازه‌گیری فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و پروتئین به ترتیب افزایش و کاهش میزان آنها را تحت تیمار UV-B نشان داد. در مجموع، نتایج حاصل نشان داد که کاربرد پرتو UV-B سبب افزایش ترکیب‌های آنتی‌اکسیدان در میوه رسیده گوجه‌فرنگی می‌شود.
    کلید واژگان
    پرتو UV
    پرتو UV-B
    ترکیبات آنتی‌اکسیدان
    گوجه‌فرنگی

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2011-02-20
    1389-12-01
    ناشر
    معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر، کرمان
    گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر، کرمان
    گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر، کرمان

    شاپا
    2008-8264
    2322-2204
    URI
    http://ijpb.ui.ac.ir/article_18794.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/316075

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب