اثر پرتو فرابنفش B بر میزان برخی ترکیبهای آنتیاکسیدان، فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز و پروتئین کل در میوه رسیده گوجهفرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) پس از برداشت
(ندگان)پدیدآور
بیجامی, آزادهرضانژاد, فرخندهساسان, حسینعلینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
پرتو UV-B پر انرژیترین جزء نور خورشید است که به سطح زمین میرسد. گیاهان که قابلیت حرکت ندارند، بیش از سایر موجودات در معرض این پرتو قرار دارند. در این مطالعه اثر دوزهای متفاوت (320-280) UV-B با استفاده از زمانهای مختلف (1، 2 و 4 ساعت) بر میزان برخی ترکیبهای آنتیاکسیدان (ترکیبات فنلی کل، فلاونوئیدها، آنتوسیانینها و لیکوپن)، فعالیت آنزیمی و پروتئین در میوههای رسیده گوجهفرنگی پس از برداشت مورد مطالعه قرار گرفت. اندازهگیری میزان فلاونوئیدها نشان داد که در هر سه تیمار میزان فلاونوئیدها در مقایسه با شاهد افزایش یافته است. سنجش غلظت آنتوسیانینها نیز نتایج مشابهی را نشان داد. اندازهگیری ترکیبهای فنلی کل و سنجش میزان لیکوپن، افزایش میزان آنها را در تیمارهای 2 و 4 ساعت نسبت به نمونههای شاهد نشان داد. اندازهگیری فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و پروتئین به ترتیب افزایش و کاهش میزان آنها را تحت تیمار UV-B نشان داد. در مجموع، نتایج حاصل نشان داد که کاربرد پرتو UV-B سبب افزایش ترکیبهای آنتیاکسیدان در میوه رسیده گوجهفرنگی میشود.
کلید واژگان
پرتو UVپرتو UV-B
ترکیبات آنتیاکسیدان
گوجهفرنگی
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2011-02-201389-12-01
ناشر
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر، کرمانگروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر، کرمان
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر، کرمان
شاپا
2008-82642322-2204




