• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Plant Physiology
    • Volume 5, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Plant Physiology
    • Volume 5, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Maintaining the postharvest nutritional quality of peach fruits by γ-Aminobutyric acid . Morteza Soleimani Aghdam1*, Farhang Razavi2 and Fatemeh Karamneghad3

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    554.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Fresh peaches are highly perishable and they deteriorate quickly during low temperature storage which results in losses in nutritional quality. To prevent these adverse effects, peach fruits were treated by dipping with γ-aminobutyric acid (GABA; 2, 4 and 6 mM) immediately after harvest and then stored at 1 °C for 7, 14, 21, and 28 days. Peach fruits treated with GABA exhibited higher flesh firmness and TSS. In addition, GABA treatments were effective in maintaining higher contents of healthpromoting molecules such as ascorbic acid, total phenols and flavonoids as well as DPPH scavenging capacity. These results suggest that GABA could have promising postharvest effect for maintaining quality and enhancing the health benefits of peach fruit consumption by increasing the antioxidant capacity.
    کلید واژگان
    Peach
    postharvest
    γ-aminobutyric acid
    nutritional quality

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-08-01
    1394-05-10
    ناشر
    Islamic Azad University Saveh Branch

    شاپا
    2155-8221
    2322-2808
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/ijpp.2015.539673
    http://ijpp.iau-saveh.ac.ir/article_539673.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/315359

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب