• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش گیاهپزشکی ایران
    • دوره 46, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش گیاهپزشکی ایران
    • دوره 46, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر اسیدیته و فشار اسمزی بر تولید افلاتوکسین در قارچ Aspergillus parasiticus

    (ندگان)پدیدآور
    موسویان, سیدمسلمدرویش نیا, مصطفیبازگیر, عیدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    836.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    قارچ Aspergillus parasiticus با تولید افلاتوکسین B1تأثیرات جبران‌ناپذیری بر مصرف‌کنندگان مواد غذایی آلوده به این زهرابۀ قارچی می‌گذارد. در این پژوهش، تیمارهای مختلف pH و غلظت NaCl در محیط کشت مایع قارچ اثر داده شدند و توکسین‎زایی آنها با استفاده از سه روش محیط کشت نارگیل - آگار، TLC و HPLC بررسی و مشخص شد که افلاتوکسین‎های تولیدشده به‌وسیلۀ این قارچ، زیر نور UV خاصیت فلورسانس دارند. بیشترین توکسین‎زایی و رشد را در تیمار اسیدیته به‌ترتیب در 6 و 5 و در تیمار NaCl با غلظت 3 و صفر درصد شاهد بودیم. غلظت‎های بالای نمک باعث جلوگیری از رشد و به‌ تبع آن، تولید توکسین آن می‎شود. افلاتوکسین B1 بیشترین توکسین تولیدی این قارچ است، بنابراین می‎توان با کنترل این دو عامل از رشد و تولید افلاتوکسین این قارچ تا حدود زیادی پیشگیری کرد و از تأثیرات سوء آن جلوگیری به‎ عمل آورد.  
    کلید واژگان
    آسپرژیلوس
    اسیدیته
    توکسین
    NaCl

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-09-23
    1394-07-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری‌شناسی گیاهی، گروه گیاه‎پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران
    دانشیار گروه گیاه‎پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران
    استادیار، گروه گیاه‎پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران

    شاپا
    2008-4781
    2423-7868
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2015.57381
    https://ijpps.ut.ac.ir/article_57381.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/315160

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب