تأثیر اسیدیته و فشار اسمزی بر تولید افلاتوکسین در قارچ Aspergillus parasiticus
(ندگان)پدیدآور
موسویان, سیدمسلمدرویش نیا, مصطفیبازگیر, عیدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
قارچ Aspergillus parasiticus با تولید افلاتوکسین B1تأثیرات جبرانناپذیری بر مصرفکنندگان مواد غذایی آلوده به این زهرابۀ قارچی میگذارد. در این پژوهش، تیمارهای مختلف pH و غلظت NaCl در محیط کشت مایع قارچ اثر داده شدند و توکسینزایی آنها با استفاده از سه روش محیط کشت نارگیل - آگار، TLC و HPLC بررسی و مشخص شد که افلاتوکسینهای تولیدشده بهوسیلۀ این قارچ، زیر نور UV خاصیت فلورسانس دارند. بیشترین توکسینزایی و رشد را در تیمار اسیدیته بهترتیب در 6 و 5 و در تیمار NaCl با غلظت 3 و صفر درصد شاهد بودیم. غلظتهای بالای نمک باعث جلوگیری از رشد و به تبع آن، تولید توکسین آن میشود. افلاتوکسین B1 بیشترین توکسین تولیدی این قارچ است، بنابراین میتوان با کنترل این دو عامل از رشد و تولید افلاتوکسین این قارچ تا حدود زیادی پیشگیری کرد و از تأثیرات سوء آن جلوگیری به عمل آورد.
کلید واژگان
آسپرژیلوساسیدیته
توکسین
NaCl
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایراندانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران
استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران
شاپا
2008-47812423-7868




