ویژگیهای بیوشیمیایی آنزیم آلفا- آمیلاز کفشدوزک خربزهEpilachna chrysomelina و اثر مهارکنندگی چند بازدارندۀ گیاهی روی آن
(ندگان)پدیدآور
قنبرنژاد, روح انگیزقدمیاری, محمدساجدی, رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
Epilachna chrysomelinaیکی از مهمترین آفات گیاهان تیرۀ کدوئیان است. ویژگیهای بیوشیمیایی آلفا- آمیلاز در حشرات کامل کفشدوزک خربزه بررسی و فعالیت بهینۀ این آنزیم در pH 4 و دمای 50 درجۀ سلسیوس بهدست آمد. فعالیت ویژۀ آلفا- آمیلاز در رودۀ جلویی، میانی و عقبی ولولۀ گوارش سنین مختلف لارویو حشرات کامل نر و ماده بررسی شد. بیشترین فعالیت این آنزیم در لاروهای سن سوم مشاهده شد و فعالیت آن در حشرات نر و ماده اختلاف معناداری با هم نداشت. فعالیت ویژۀ آلفا- آمیلاز در رودۀ میانی بهترتیب 5 و 3/8- برابر فعالیت ویژۀ آن در رودههای جلویی و عقبی بود. ثابت میکائیلیس- منتن (Km) 69/0 میلیگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. نتایج زایموگرام آلفا-آمیلاز یک ایزوفرم از این آنزیم را در دستگاه گوارش این حشره نشان داد. همچنین اثر بازدارندههای استخراجشده از بذور گیاهان خلر (Lathyrus sativus)، شبدر (Trifolium alexandrium)، ذرت (Zea mays)، باقلا (Faba vulgaris)، عدس (Lentis culinaris)، لوبیا چشمبلبلی (Vigna unguiculata)، لوبیا (Phaseolus vulgaris) و ماش (V. radiata) روی این آنزیم نشان داد که بازدارندههای استخراجی از لوبیا و ماش قادر به مهار آن بودند.
کلید واژگان
آلفا- آمیلازبازدارنده
کفشدوزک خربزه
ویژگیهای بیوشیمیایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-09-231393-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد حشرهشناسی کشاورزی گروه گیاهپزشکی دانشگاه گیلان، گیلاندانشیار، گروه گیاهپزشکی دانشگاه گیلان، گیلان
دانشیار، گروه بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس، تهران
شاپا
2008-47812423-7868




