• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش گیاهپزشکی ایران
    • دوره 48, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش گیاهپزشکی ایران
    • دوره 48, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    فعالیت‌ آنزیم‌های کربوهیدرازی مینوز برگ گوجه‌فرنگی Tuta absoluta (Lep.: Gelechidae) در حضور برخی عصاره‌های پروتئینی گیاهی

    (ندگان)پدیدآور
    جعفری, ژالهعلیزاده, علیایزدی, حمزهصابری ریسه, نصیر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    971.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مینوز برگ گوجه­فرنگی، Tutaabsoluta از مهم‌ترین آفت سبزی و صیفی­جات است که به‌طور چشمگیری تولید گوجه­فرنگی را در جهان تحت تأثیر قرار داده است. با توجه به اثر نامطلوب کاربرد آفت‌کش‌های شیمیایی در کنترل این آفت نیاز به روش‌های جایگزین است. یکی از روش‌هایی که می‌تواند در کنترل این آفت مؤثر باشد استفاده از مهارکننده‌های آنزیمی است. استفاده از مهارکننده‌های آنزیمی نیازمند شناخت دقیق آنزیم‌های هدف در حشرات آفت است. در پژوهش حاضر میزان فعالیت، دما و اسیدیتۀ بهینۀ آنزیم‌های آلفا-گلوکوزیداز، بتا-گلوکوزیداز، آلفا-گالاکتوزیداز و بتا-گالاکتوزیداز و نیز اثر مهارکنندگی عصارۀ پروتئینی گندم کویر، نخود، پیچک، داتوره و تاج‌خروس روی فعالیت این آنزیم‌ها، همره با محاسبۀ IC50، بررسی شده است. بیشترین میزان فعالیت مربوط به آلفا-گلوکوزیداز بود و میزان اسیدیتۀ بهینه برای فعالیت این آنزیم‌ها به‌جز بتا-گلوکوزیداز برابر با 6 به دست آمد. آنزیم بتا-گلوکوزیداز علاوه بر فعالیت بالا در اسیدیتۀ 6، در اسیدیتۀ برابر 8 بیشترین میزان فعالیت را داشت. دمای بهینه برای فعالیت آنزیم­های آلفا و بتا-گلوکوزیداز 40 درجۀ سلسیوس و برای آلفا و بتا-گالاکتوزیداز به ترتیب 40 و 45 درجۀ سلسیوس به دست آمد. در بررسی زایموگرام ژل به ترتیب 2، 3، 1 و 1 باند آنزیمی به ترتیب برای آلفا و بتا-گلوکوزیداز و آلفا و بتا-گالاکتوزیداز مشاهده شد. بررسی تأثیر مهارکننده‌های استخراج‌شده نشان داد، فعالیت آنزیم‌های آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گالاکتوزیداز بیشتر تحت تأثیر مهارکننده‌ها قرار می‌گیرد. عصارۀ پروتئینی نخود در مقایسه با سایر گیاهان، مهارکنندگی بیشتری را بر فعالیت آنزیم‌های کربوهیدرازی داشت.
    کلید واژگان
    اسیدیتۀ بهینه
    دمای بهینه
    کربوهیدرازها
    مهار آنزیمی
    مینوز برگ گوجه‌فرنگی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان
    استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان
    استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان
    دانشجوی دکتری، گروه گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

    شاپا
    2008-4781
    2423-7868
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2018.215548.1006745
    https://ijpps.ut.ac.ir/article_65714.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/315027

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب