نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعینی گندمانی, امیدfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorشفیعی, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:04:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:04:26Z
dc.date.available1399-07-09T07:04:26Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:04:26Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-07-11en_US
dc.date.submitted1395-04-21fa_IR
dc.identifier.citationعینی گندمانی, امید, قنبری, مصطفی, شفیعی, سعید. (1395). تغییر میزان پتاسیم و آهن در دو رقم حساس و به نسبت مقاوم گوجه‌فرنگی آلوده به ویروس ایرانی پیچیدگی بوتة چغندرقند. دانش گیاهپزشکی ایران, 47(2), 341-348. doi: 10.22059/ijpps.2017.210988.1006721fa_IR
dc.identifier.issn2008-4781
dc.identifier.issn2423-7868
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2017.210988.1006721
dc.identifier.urihttps://ijpps.ut.ac.ir/article_61546.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/314975
dc.description.abstractویروس ایرانی پیچیدگی بوتة چغندر­قند (Beet curly top Iran virus, BCTIV)، یکی از عامل‌های ایجادکنندة بیماری پیچیدگی بوته در گوجه­فرنگی است. بیشتر رقم‌های گوجه‌فرنگی به BCTIV حساس و برخی به نسبت مقاوم گروه‌بندی‌ شده‌اند. از سویی میزان عنصرهای غذایی در رقم‌های مختلف گیاهی با میزان حساسیت یا مقاومت گیاه میزبان به یک بیمارگر گیاهی متفاوت است. در این تحقیق میزان عنصرهای غذایی مهم در دو رقم حساس و به نسبت مقاوم گوجه‌فرنگی در پاسخ به آلودگی به BCTIV بر پایة یک طرح کاملاً تصادفی بررسی و غلظت عنصرهای با کمک دستگاه ICP-MS   تعیین شد. نتایج نشان داد که از میان پنج عنصر آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر، میزان پتاسیم در رقم به نسبت مقاوم سوپرچیف بیشتر از رقم حساس گروسی لیسی است. همچنین میزان تجمع پتاسیم در این رقم پس از آلودگی به‌طور معنی‌داری (05/0P<) افزایش پیدا کرد. برعکس، میزان آهن در رقم حساس گروسی لیسی بیشتر از رقم به نسبت مقاوم سوپرچیف تعیین شد که پس از آلودگی به ویروس تنها در رقم حساس گروسی لیسی به‌طور معنی­داری کاهش پیدا کرد. بنابراین گیاهان گوجه‌فرنگی که حاوی میزان بالایی از عنصر پتاسیم بوده و نیز قادر به تجمع این عنصر در اندام‌های هوایی گیاه پس از آلودگی هستند به BCTIV مقاومت بیشتری نشان می­دهند. همچنین بروز زردی در برگ­های جوان رقم حساس گروسی لیسی پس از آلودگی به ویروس نیز به‌احتمال مرتبط با کاهش عنصر آهن پس از آلودگی به ویروس در این رقم است.fa_IR
dc.format.extent392
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofدانش گیاهپزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Plant Protection Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2017.210988.1006721
dc.subjectبکورتوویروسfa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.subjectمقاومتfa_IR
dc.subjectمواد کانیfa_IR
dc.subjectویروس‌های گیاهیfa_IR
dc.titleتغییر میزان پتاسیم و آهن در دو رقم حساس و به نسبت مقاوم گوجه‌فرنگی آلوده به ویروس ایرانی پیچیدگی بوتة چغندرقندfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه گیاه‌پزشکی، دانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه گیاه‌پزشکی، دانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه خاک‌شناسی گروه علوم خاک، دانشگاه جیرفتfa_IR
dc.citation.volume47
dc.citation.issue2
dc.citation.spage341
dc.citation.epage348


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد