تغییر میزان پتاسیم و آهن در دو رقم حساس و به نسبت مقاوم گوجهفرنگی آلوده به ویروس ایرانی پیچیدگی بوتة چغندرقند
(ندگان)پدیدآور
عینی گندمانی, امیدقنبری, مصطفیشفیعی, سعیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ویروس ایرانی پیچیدگی بوتة چغندرقند (Beet curly top Iran virus, BCTIV)، یکی از عاملهای ایجادکنندة بیماری پیچیدگی بوته در گوجهفرنگی است. بیشتر رقمهای گوجهفرنگی به BCTIV حساس و برخی به نسبت مقاوم گروهبندی شدهاند. از سویی میزان عنصرهای غذایی در رقمهای مختلف گیاهی با میزان حساسیت یا مقاومت گیاه میزبان به یک بیمارگر گیاهی متفاوت است. در این تحقیق میزان عنصرهای غذایی مهم در دو رقم حساس و به نسبت مقاوم گوجهفرنگی در پاسخ به آلودگی به BCTIV بر پایة یک طرح کاملاً تصادفی بررسی و غلظت عنصرهای با کمک دستگاه ICP-MS تعیین شد. نتایج نشان داد که از میان پنج عنصر آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر، میزان پتاسیم در رقم به نسبت مقاوم سوپرچیف بیشتر از رقم حساس گروسی لیسی است. همچنین میزان تجمع پتاسیم در این رقم پس از آلودگی بهطور معنیداری (05/0P
کلید واژگان
بکورتوویروسفیزیولوژی
مقاومت
مواد کانی
ویروسهای گیاهی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه زنجاندانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشگاه زنجان
استادیار گروه خاکشناسی گروه علوم خاک، دانشگاه جیرفت
شاپا
2008-47812423-7868




