بررسی باکتری Pseudomonas fluorescens CHA0mcherry در میزان کلونیزه کردن ریشه ارقام مختلف گندم و ایجاد مقاومت القایی علیه زنگ قهوهای
(ندگان)پدیدآور
شریفی تهران, عباسفرزانه, محسنافشاری, فرزادبهبودی, کیوانکلنبرجر, استفنپچی تار, ماریاکیل, کریستوفماسچر, فابیونوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش تأثیر جدایه Pseudomonas fluorescens CHA0mcherry در همکنش با سه رقم گندم بولانی، روشن و فورنو در کنترل بیماری زنگ برگی (Puccinia triticina) به روش آغشتهسازی بذر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشاندهنده کاهش شدت بیماری روی برگها در همکنش جدایه باکتری و ارقام گندم است. این کاهش بیماری به طور ویژهای در همکنش جدایه CHA0mcherry با رقم بولانی مشاهده شد. بیشترین میزان آلودگی به زنگ در دو رقم بولانی و فورنو فاقد زادمایه باکتری مشاهده شد. بررسی اثر متقابل جدایه باکتری، رقم گندم و بیمارگر نشان داد که رقم فورنو غیرآلوده به زنگ در همکنش باCHA0mcherry، بیشترین میزان کلونیزاسیون باکتریایی را داشته است. کمترین میزان سلول باکتری در ریشه رقم روشن غیرآلوده به زنگ مشاهده شد. همکنش بیمارگر با هر سه رقم گندم باعث افزایش فعالیت فنیلآلانین آمونیالیاز (PAL) در برگها شد. همچنین آلودگی به زنگ در افزایش فعالیت پراکسیداز نقش معنیداری نشان داد. در نهایت بین میزان کلونیزاسیون باکتریایی (تعداد سلول باکتری در میلیگرم وزن ریشه خشک) با شدت بیماری زنگ برگی همبستگی منفی مشاهده شد. همچنین همبستگی مثبت بین آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز و شدت بیماری وجود داشت.
کلید واژگان
رقم گندمزنگبرگی
سودوموناس فلورسنت
کلونیزاسیون
مقاومت القایی.
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-05-221390-03-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراناستادیار پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی، اوین، تهران
دانشیار پژوهش مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استادیار پژوهش سازمان تحقیقات کشاورزی سوئیس
استاد بخش میکروبیولوژی دانشگاه لوزان، سوئیس
استاد بخش میکروبیولوژی دانشگاه لوزان، سوئیس
استادیار پژوهش سازمان تحقیقات کشاورزی سوئیس
شاپا
2008-47812423-7868




