• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مرتع و بیابان ایران
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مرتع و بیابان ایران
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه و هیدرات‌های کربن محلول دو گونهSalsola arbuscula و Salsola richteri در مراتع شور سبزوار

    (ندگان)پدیدآور
    دیانتی تیلکی, قاسمعلیحیدریان آقاخانی, مریمفیله‌کش, اسماعیلنقی‌پور برج, علی اصغر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تعیین کیفیت علوفه گونه­های موجود در مراتع یکی از مهمترین عواملی است که جهت محاسبه ظرفیت چرایی و مدیریت صحیح مراتع لازم و ضروری می­باشد. گونه­های مرتعی در مکان و زمان­های مختلف کیفیت علوفه متفاوتی دارند. در این تحقیق از دو گونه شورپسند Salsola arbuscula وSalsola richteri در سه مرحله فنولوژیکی رشد اندام­های روینده، زمان گلدهی و بذردهی، با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات پشته عباس سبزوار نمونه­برداری شد و در آزمایشگاه فاکتورهای کیفی، درصد دیواره سلولی عاری از همی­سلولز، درصد پروتئین خام، انرژی متابولیسمی، درصد فیبر­خام و درصد هضم­پذیری ماده خشک و همچنین هیدرات­های کربن محلول اندازه­گیری شد. از تجزیه و تحلیل واریانس یک­طرفه جهت مقایسه­های کلی استفاده گردید و مقایسه میانگین­ها بوسیله آزمون چند دامنه­ای دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که کیفیت علوفه هر دو گونه در مرحله رشد اندام­های روینده بیشتر از مراحل دیگر بود. از لحاظ آماری بین مراحل مختلف رشد و بین گونه­ها برای فاکتورهای کیفیت علوفه، تفاوت معنی­دار در سطح 95 درصد وجود داشت. به­طوری­که در هر سه مرحله فنولوژیکی، کیفیت علوفه گونه Salsola richteri همواره بهتر از گونهSalsola arbuscula  بود. بنابراین با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می­توان ابتدای گلدهی را مناسب­ترین زمان چرا در نظر گرفت. زیرا در این زمان گیاهان از نظر کیفیت علوفه و هیدرات­های کربن محلول در حد مطلوبی قرار دارند و در اثر چرا خسارت کمتری به آنها وارد می­شود.
    کلید واژگان
    کیفیت علوفه
    سبزوار
    مراحل فنولوژیکی
    پروتئین خام
    هیدرات‌های کربن محلول

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2012-02-20
    1390-12-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار، گروه مرتع‌داری دانشکده منابع‌طبیعی، دانشگاه تربیت‌مدرس
    کارشناسی‌ارشد مرتع‌داری دانشکده منابع‌طبیعی، دانشگاه تربیت‌مدرس
    مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی خراسان رضوی
    دانشجوی دکترای علوم مرتع، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

    شاپا
    1735-0875
    2383-1138
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijrdr.2012.102266
    https://ijrdr.areeo.ac.ir/article_102266.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/310546

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب