• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران
    • دوره 26, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران
    • دوره 26, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تجزیه دی‌آلل برای عملکرد علوفه خشک بین برخی ارقام یونجه

    (ندگان)پدیدآور
    برنوسی, ایرجحسن زاده قورت تپه, عبدالله
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    DOR: 98.1000/1735-0891.1397.2.302.52.26.1578.1607 هدف از این مطالعه، ایجاد هیبرید­های جمعیتی با تلاقی­دادن پنج رقم یونجه از نواحی جغرافیایی مختلف (قره یونجه، همدانی و محلی اصفهان از ایران، الچی از ترکیه و اردوباد از آذربایجان) و بررسی میزان ترکیب‎پذیری بین آنها، با استفاده از تجزیه دی­آلل بود. یک دی­آلل یک‌طرفه در میان ارقام مورد نظر در سال 1391 اجرا شد. برای به­دست آوردن نسل F1 برای هر تلاقی دوتایی، 10 گیاه به­طور تصادفی از هر رقم انتخاب گردید. واکنش‌های هتروتیک، با ارزیابی عملکرد گیاهان حاصل از کاشت بذرهای ارقام و 10 هیبرید حاصل از دی­آلل یک‌طرفه آنها طی دو سال (1393 و 1394) با سه چین در هر سال تعیین شد. تغییرات عملکرد علوفه در میان تلاقی­ها عمدتاً به اثرات ترکیب­پذیری عمومی (GCA) نسبت داده شد. به‎هر­حال اثرات ترکیب­پذیری خصوصی (SCA) نیز معنی­دار بود. دامنه هتروزیس نسبت به میانگین والدین (MPH) از 1/7% در هیبرید الچی × همدانی تا 9/9-% در هیبرید قره یونجه × محلی اصفهان و هتروزیس والد برتر (HPH) از 4/3% در هیبرید الچی × همدانی تا  7/16-% در هیبرید قره یونجه × محلی اصفهان بود. رقم الچی می­تواند به‎عنوان عضوی از یک گروه هتروتیک بالقوه برای ارقام سازگار با منطقه (قره یونجه و همدانی) در نظر گرفته شود.
    کلید واژگان
    یونجه
    هتروزیس
    نیمه‌ هیبرید
    ترکیب‎پذیری عمومی
    ترکیب‎پذیری خصوصی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-12-22
    1397-10-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
    سازمان پدید آورنده
    نویسنده مسئول، دانشیار، گروه اصـلاح و بیوتکنولـوژی گیاهی، دانشـکده کشـاورزی، دانشگاه ارومیه‏، ارومیه پست الکترونیک: i.bernosi@urmia.ac.ir
    استادیار، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعـی اسـتان آذربایجـان‌غربـی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه

    شاپا
    1735-0891
    2383-1448
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijrfpbgr.2018.117977
    https://ijrfpbgr.areeo.ac.ir/article_117977.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/309597

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب