| dc.contributor.author | بهادر, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ربیعی, بابک | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسنی کومله, سید حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T06:46:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T06:46:35Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T06:46:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T06:46:35Z | |
| dc.date.issued | 2014-07-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-05-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-11-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بهادر, سمیه, ربیعی, بابک, حسنی کومله, سید حسن. (1393). مقایسه روشهای مختلف استخراج RNA کل از سه گونه آویشن غنی از ترکیبات فنولی و متابولیتهای ثانویه. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران, 22(1), 11-24. doi: 10.22092/ijrfpbgr.2014.7646 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-0891 | |
| dc.identifier.issn | 2383-1448 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijrfpbgr.2014.7646 | |
| dc.identifier.uri | https://ijrfpbgr.areeo.ac.ir/article_7646.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/309119 | |
| dc.description.abstract | گیاهان دارویی منبع غنی از مواد مؤثره برای تولید فراوردههای دارویی هستند. جنس آویشن (<em>Thymus</em>) متعلق به خانواده نعناعیان است که بیش از 18 گونه آن در نواحی مختلف ایران پراکنش دارند. اثرات دارویی این گیاه مربوط به ترکیبات مختلف ازجمله مونوترپنهای فنولی کارواکرول و تیمول است، اما این ترکیبات فنولی و متابولیتهای ثانویه دیگر بهعنوان مشکل اصلی استخراج RNA مناسب برای تجزیه و تحلیل بیان ژن و مهندسی ژنتیک محسوب میشوند. هدف از انجام این پژوهش، مقایسه روشهای مختلف استخراج RNA و معرفی یک روش مناسب جهت استخراج RNA از سه گونه آویشن غنی از ترکیبات فنولی بود. ازاینرو، هفت دستورالعمل استخراج RNA شامل سه روش، دو کیت و دو بافر تجاری استخراج RNAاز نظر کمیت و کیفیت RNA استخراج شده، ارزیابی و مقایسه شدند. بهمنظور ارزیابی کمیت و کیفیت RNA از خواندن جذب در طول موج 260، 280 و 230 نانومتر، محاسبه نسبت جذب 280/260 و 230/260، الکتروفورز ژل آگارز، واکنشهای RT-PCR و Real-Time PCR استفاده شد. از بین روشهای مورد مطالعه، کمیت و کیفیت RNAی استخراج شده با روش فنل/ SDSنسبت به روشهای دیگر ازجمله TRIzol<sup>®</sup> برای هر سه گونه آویشن مناسبتر بود. از محاسن این روش کوتاه بودن زمان استخراج و ساخت دستی بافر اشباع با تریس بود که در گزارشهای قبلی بهشکل آماده خریداری شده است. در نهایت، روش فنل/ SDS تغییریافته برای استخراج RNAاز برگهای غنی از ترکیبات فنولی آویشن معرفی شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijrfpbgr.2014.7646 | |
| dc.subject | آویشن | fa_IR |
| dc.subject | استخراج RNA | fa_IR |
| dc.subject | فنل/ SDS | fa_IR |
| dc.subject | متابولیتهای ثانویه | fa_IR |
| dc.title | مقایسه روشهای مختلف استخراج RNA کل از سه گونه آویشن غنی از ترکیبات فنولی و متابولیتهای ثانویه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله علمی - پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | نویسنده مسئول مکاتبات، استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، گیلان
پستالکترونیک: rabiei@guilan.ac.ir | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، گیلان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 24 | |