ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی موم در گونههای مختلف زنبوران عسل جنس Apis
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textعلمی- ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گرد آوری و ترجمه[1]: تقی قاسمی خادمی کارشناس ارشد معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل شماره تماس: 09352400167 ایمیل: ghasemi_taghi@yahoo.com [ ترکیبات شیمیایی و ویژگیهای فیزیکی مومهای زنبوران عسل در طی سالیان متمادی توسط دانشمندان مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. در یکی از مهمترین این مطالعات، Narayana در سال 1970 و نیز Phadke و همکاران در سال 1971 هر دو به این نتیجه رسیدند که متوسط طول زنجیرهی کربنی در موم سه گونه از زنبوران عسل آسیایی شامل: آپیس سِرانا، آپیس دورساتا و آپیس فلورا کوتاهتر از زنبورعسل اروپایی (A. mellifera) بوده و این مسئله دلیلی بر دماهای پایین ذوب موم در این زنبوران عنوان شده است. با پیشرفتهای قابل توجه در شناسایی ساختار شیمیایی موم و ابداع تکنیکهای جدید شامل تکنیکهای کروماتوگرافی گاز-مایع[1] و کروماتوگرافی لایه نازک[2] نتایج بعدی در این مورد حاصل گردیده است. بطوریکه Tulloch در سال 1980 گزارش نمود که سه گونه از زنبورعسل آسیایی شامل A. cerana، A. dorsata و A. florea از لحاظ ترکیبات شیمیایی تشکیل دهندهی موم تشابهات بیشتری نسبت بهم در مقایسه با زنبورعسل اروپایی A. mellifera دارند. در آزمایش دیگری Aichholz و Lorbeer در سالهای 1999 و 2000 با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی، ترکیبات شیمیایی موم شش گونه از زنبوران عسل شامل گونههای A. cearana، A. dorsata، A. florea، A. laboriosa، A. andreniformis و A. mellifera را مورد بررسی قرار دادند. آنها نشان دادند که موم این زنبوران ترکیبات پیچیدهای از لیپیدهای خنثی[3] و همسان[4] محتوی دامنهای از 20 تا 64 مولکولهای طویل کربنی میباشند. [1]) gas–liquid chromatography [2]) Thin layer chromatography (TLC) [3]) Neutral [4]) Homologous Bees waxes
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2014-07-231393-05-01
ناشر
انجمن علمی زنبور عسل ایرانشاپا
2476-66662476-6593




