• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فنون زنبور عسل ایران
    • دوره 05, شماره 8
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فنون زنبور عسل ایران
    • دوره 05, شماره 8
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی موم در گونه‌های مختلف زنبوران عسل جنس Apis

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.230 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی- ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گرد آوری و ترجمه[1]: تقی قاسمی خادمی کارشناس ارشد معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل    شماره تماس: 09352400167                          ایمیل: ghasemi_taghi@yahoo.com [ ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های فیزیکی موم‌های زنبوران عسل در طی سالیان متمادی توسط دانشمندان مختلفی مورد بررسی قرار گرفته‌ است. در یکی از مهم‌ترین این مطالعات، Narayana در سال 1970 و نیز Phadke و همکاران در سال 1971 هر دو به این نتیجه رسیدند که متوسط طول زنجیره‌ی کربنی در موم سه گونه از زنبوران عسل آسیایی شامل: آپیس سِرانا، آپیس دورساتا و آپیس فلورا کوتاه‌تر از زنبورعسل اروپایی (A. mellifera) بوده و این مسئله دلیلی بر دماهای پایین ذوب موم در این زنبوران عنوان شده است. با پیشرفت‌های قابل توجه در شناسایی ساختار شیمیایی موم و ابداع تکنیک‌های جدید شامل تکنیک‌های کروماتوگرافی گاز-مایع[1] و کروماتوگرافی لایه نازک[2] نتایج بعدی در این مورد حاصل گردیده است. بطوریکه Tulloch در سال 1980 گزارش نمود که سه گونه از زنبورعسل آسیایی شامل A. cerana، A. dorsata و A. florea از لحاظ ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده‌ی موم تشابهات بیش‌تری نسبت بهم در مقایسه با زنبورعسل اروپایی A. mellifera دارند. در آزمایش دیگری Aichholz و Lorbeer در سال‌های 1999 و 2000 با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی، ترکیبات شیمیایی موم شش گونه از زنبوران عسل شامل گونه‌های A. cearana، A. dorsata، A. florea، A. laboriosa، A. andreniformis و A. mellifera را مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها نشان دادند که موم این زنبوران ترکیبات پیچیده‌ای از لیپیدهای خنثی[3] و همسان[4] محتوی دامنه‌ای از 20 تا 64 مولکول‌های طویل کربنی می‌باشند. [1]) gas–liquid chromatography [2]) Thin layer chromatography (TLC) [3]) Neutral [4]) Homologous Bees waxes

    شماره نشریه
    8
    تاریخ نشر
    2014-07-23
    1393-05-01
    ناشر
    انجمن علمی زنبور عسل ایران

    شاپا
    2476-6666
    2476-6593
    URI
    https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101582.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/3088

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب