تاثیر کربن فعال تولید شده از مخروط های درخت کاج در کاهش پارامترهای شوری آب آبیاری
(ندگان)پدیدآور
قاسمی, محسنعابدی کوپایی, جهانگیرحیدرپور, منوچهردیناری, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
شوری آب آبیاری یکی از عوامل مهم در شور شدن خاک، کاهش نفوذپذیری خاک و کاهش محصولات زراعی میباشد و یافتن روشهای نوین با هزینه کم در کاهش شوری آب آبیاری اجتنابناپذیر است. هدف کلی این تحقیق تولید کربن فعال از مخروطهای درخت کاج و ارزیابی کاربرد آن در جذب یونهای عامل شوری آب آبیاری بود. آزمایشهای جذب در سیستم ناپیوسته انجام شد و تأثیر پارامترهای مؤثر بر جذب شامل زمان تماس، غلظت اولیه یونهای شوری در آب، ایزوترم و سینتیک جذب و همچنین تأثیر جذب بر پارامترهای کیفیت آب آبیاری شامل EC، TDS، TH و SAR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که جاذب کربن فعال تهیهشده از مخروطهای درختان کاج میتواند 5/21 درصد از یونهای عامل شوری در هدایت الکتریکی 4/20 دسی زیمنس بر متر را جذب کند و در هدایت الکتریکیهای 4/10 و 6/5 دسی زیمنس بر متر، درصد جذب یونهای عامل شوری به ترتیب به 3/14 و 7 درصد رسیده است. سینتیک و ایزوترم جذب یونهای شوری به ترتیب از مدل شبه مرتبه دوم و ایزوترم فروندلیچ پیروی کرد. همچنین بیشترین کاهش TH و SAR آب آبیاری در شوری 4/20 دسیزیمنس بر متر مشاهده گردید که به ترتیب 4/14 و 8/14 درصد کاهش یافتند.
کلید واژگان
جذبشوری
کربن فعال
سینتیک
ایزوترم
آبهای نامتعارف
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2018-01-211396-11-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهاندانشگاه صنعتی اصفهان
استاد، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
4- استادیار، دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان
شاپا
2008-479X2423-7833




