فعالیت برخی آنزیمها در یک خاک رس شنی در سطوح مختلف شوری در حضور و عدم حضور گیاه
(ندگان)پدیدآور
بویراحمدی, مژگانرئیسی, فایزمحمدی, جهانگردنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
گیاهان و میکروبهای خاکزی منشأ اغلب آنزیمهای خاک هستند. بنابراین، هر گونه تغییر در رشد این موجودات، ناشی از تنش شوری، ممکن است تولید آنزیمهای برون سلولی و درون سلولی را کاهش دهد. از این رو، در محیطهای شور که رشد، تکثیر و فعالیت این موجودات کاهش چشمگیر مییابد، مقدار و فعالیت کل آنزیمی خاک ممکن است کاهش یابد. شوری به طرق مختلف موجب کاهش رشد، تکثیر و فعالیت موجودات خاکزی و آنزیمی خاک میشود. هدف از اجرای این پژوهش، تعیین اثر سطوح مختلف شوری بر فعالیت برخی آنزیمها در خاک بدون کشت از طریق کاهش پتانسیل اسمزی و اثر سمی برخی یونها و در خاک تحت کشت گندم و شبدر از طریق تغییر در کمیت ترشحات ریشهای میباشد. در این تحقیق، پنج سطح شوری به صورت مخلوطی از نمکهای کلرید سدیم، کلرید کلسیم، کلرید منیزیم و کلرید پتاسیم و سه محیط خاک (بدون کشت، کشت گندم و کشت شبدر) با سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی و به صورت فاکتوریل استفاده شد. آزمایش در یک خاک رس شنی و تحت شرایط گلخانهای طی 120 روز اجرا شد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان میدهد که شوری در هر سه محیط بدون کشت گیاه، کشت گندم و کشت شبدر موجب کاهش معنیدار (001/0P
کلید واژگان
ریشهشبدر
شوری
فعالیت آنزیمهای خاک
گندم
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-01-211389-11-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
شاپا
2008-479X2423-7833




