تاثیر مصرف چهار ساله سولفات روی بر عملکرد و کیفیت پرتقال سانگین
(ندگان)پدیدآور
اسدی کنگرشاهی, علیاخلاقی امیری, نگینملکوتی, محمد جعفرنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
آزمایش در این تحقیق به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار و چهار تکرار بر روی درختان پرتقال سانگین با پایه نارنج به مدت 4 سال (81– 1378) در استان مازنـــدران (ایستگاه مرکبات مهدشت ساری) انجام شد باغ مورد مطالعه دارای بافت لوم رسی، کربنات کلسیم معادل 5/2 درصد و روی قابل استفاده (با عصاره گیر DTPA) 4/2 میلی گرم در کیلوگرم بود. هر درخت به عنوان یک واحد آزمایشی در هر بلوک در نظر گرفته شد. تیمارهای این تحقیق شامل: 0T- شاهد (بــــدون کوددهی سولفات روی) 1 T- 50 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت پخش سطحی 2T- 100 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت پخش سطـــــــحی 3T- 200 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت پخش سطحی 4T- 50 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت نواری 5T- 100 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت نواری 6T- 200 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت نواری 7T- تغذیه برگی با غلظت 2 در هزار سولفات روی 8T- تغذیه برگی با غلظت 3 در هزار سولفات روی 9T- تغذیه برگی با غلظت 4 در هزار سولفات روی بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که مصرف سولفات روی در کلیه تیمارها عملکرد میوه (05/0› a) و همچنین غلظت روی برگ (01/0› a) را به طور معنیداری نسبت به شاهد افزایش داد. همچنین اثر روشهای مختلف مصرف سولفات روی بر عملکرد و خواص کیفی پرتقال سانگین بررسی و گزارش شد.
کلید واژگان
سولفات رویعملکرد
کیفیت
مرکبات
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-09-231390-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندرانمرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
استاد، دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
2008-479X2423-7833




