• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Veterinary Medicine
    • Volume 6, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Veterinary Medicine
    • Volume 6, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Survival of alginate-prebiotic microencapsulated Lactobacillus acidophilus in mayonnaise sauce

    (ندگان)پدیدآور
    محمدی, نیماAhari, HamedFahimdanesh, MaryamKhosravi Zanjani, Mohammad AliAnvar, AmiraliShokri, Enam
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    270.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Background: Nowadays, Microencapsulation of probiotic bacteria is the newest method for increasing the survival ability of probiotics in Food products. The Lactobacillus acidophilus as a probiotic bacterium has more beneficial effects and the low survival of this bacterium under food processing conditions and adverse environment have been studied by many researchers. OBJECTIVES: In this study, Lactobacillus acidophilus was added to mayonnaise sauce as either free cells or encapsulated and the survival of probiotic was evaluated during storage for 30 days at 4oC. METHODS: The emulsion method was performed for the microencapsulation process of Lactobacillus acidophilus. A morphological characteristic of capsules was indicated by optical microscope and scanning electron microscope. RESULTS: The microencapsulation with calcium alginate-resistant starch significantly affected (p

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2012-12-01
    1391-09-11
    ناشر
    University of Tehran
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
    گروه علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
    سر ممیز ارشد سازمان جهانی ایمنی غذا

    شاپا
    2251-8894
    2252-0554
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijvm.2012.30225
    https://ijvm.ut.ac.ir/article_30225.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/306693

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب