• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Pacific Journal of Cancer Prevention
    • Volume 1, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Pacific Journal of Cancer Prevention
    • Volume 1, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The Risk of Helicobacter Pylori Infection and Atrophic Gastritis from Food and Drink Intake: a Cross-sectional Study in Hokkaido

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    89.34کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    One-hundred and fifteen subjects were diagnosed with Helicobacter pylori (HP) infection and 93 subjects with ‍atrophic gastritis (AG) from tests of HP antibodies or serum levels of pepsinogen I and pepsinogen II involving 210 ‍inhabitants, who participated in the health check-up program. Logistic regression analysis found that refreshing ‍(isotonic) beverages significantly reduced the risk of HP infection (odds ratio: 0.767, 95%C.I.: 0.616-0.956). A higher ‍frequency of intake for margarine (odds ratio: 1.413, 95%C.I.: 1.080-1.848), cheese (odds ratio: 1.416, 95%C.I.: ‍1.044-1.920), Tsukemono (odds ratio: 1.277, 95%C.I.: 1.000-1.631) or Cola-beverages (odds ratio: 1.471, 95%C.I.: ‍1.051-1.239) showed a significantly increased risk of AG. In addition, high serum values of â-carotene (odds ratio: ‍0.691, 95%C.I.: 0.498-0.958), linoleic acid (odds ratio: 0.594, 95%C.I.: 0.382-0.924), and ã-linolenic acid (odds: 0.987, ‍95%C.I.: 0.976-0.998) were found to reduce the risk of AG, but not HP infection. Furthermore, these results suggest ‍that a more frequent intake of margarine, Tsukemono (pickled vegetables), or Cola-beverages may be a risk factor ‍for AG, while foods rich in carotenes, such as, â-carotene and n-6PUFAs, such as ã-linolenic acid, may reduce the ‍risk of AG.
    کلید واژگان
    Helicobacter pylori, atrophic gastritis, pepsinogen, margarine, pickled vegetables, β-carotene, γ-linolenic&#9988
    acid,

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2000-02-01
    1378-11-12
    ناشر
    West Asia Organization for Cancer Prevention (WAOCP)

    شاپا
    1513-7368
    2476-762X
    URI
    http://journal.waocp.org/article_23981.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/30626

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب