مقایسه ویژگی های کاغذ حاصل از کاه برنج با فرایندهای خمیرکاغذسازی شیمیایی- مکانیکی بر پایه سدیم و پتاسیم
(ندگان)پدیدآور
ابراهیمی, زهراکرمانیان, حسینرمضانی, امیدذبیح زاده, مجید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق مقایسه ویژگیهای کاغذ حاصل از مخلوط کاه و کلش برنج با فرایندهای خمیرکاغذسازی شیمیایی- مکانیکی بر پایه سدیم و پتاسیم مورد بررسی قرار گرفت. شرایط پخت در فرایند خمیرسازی بر پایه پتاسیم شامل سولفیت پتاسیم 6، 8، 10 و 12 درصد، هیدروکسید پتاسیم 3، 4، 5، 6، 8 و 12 درصد نسبت به جرم خشک کاه، زمان آغشتهسازی 30 دقیقه، نسبت مایع پخت به جرم خشک کاه 7 به 1، زمان پخت 30 و 60 دقیقه و دمای پخت 165،160،150،130و170 درجهی سانتیگراد و در فرایندهای بر پایه سدیم شامل سولفیت سدیم 6 و 8 درصد، هیدروکسید سدیم 3 و 4 درصد، زمان آغشتهسازی 30 دقیقه، نسبت مایع پخت به جرم خشک کاه 7 به 1، زمان پخت 30 دقیقه و دمای پخت 130 و 150 درجهی سانتیگراد بود. بازده و وازده تیمار بهینه در فرایند بر پایه پتاسیم بهترتیب 19/65 و 22/4 درصد و در فرایند بر پایه سدیم 75/69 و 68/3 درصد بدست آمد. پس از پالایش و رسیدن به درجهروانی ml CSF 25±300 کاغذ دستساز با جرم پایه 60 گرم بر متر مربع تهیه و ویژگیهای فیزیکی، مقاومتی و نوری آنها ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که شاخص مقاومت در برابر کشش، طول پاره شدن و دانسیته ظاهری در کاغذهای حاصل از فرایند بر پایه سدیم و پتاسیم مشابه و کاغذهای حاصل از فرایند بر پایه پتاسیم، مقاومت در برابر ترکیدن، درجه روشنی بالاتر و مقاومت در برابر پاره شدن و نسبت ضریب جذب نور به ضریب پخش نور کمتری داشتند.
کلید واژگان
خمیرسازی شیمیایی- مکا¬نیکیپتاسیم
سدیم
کاه برنج
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-09-231392-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد مهندسی فناوری سلولز و کاغذ، پردیس1، دانشگاه شهید بهشتی، سوادکوه، زیرآب- استادیار، عضو هیئت علمی، گروه مهندسی فناوری سلولز و کاغذ، پردیس 1، دانشگاه شهید بهشتی، سوادکوه، زیرآب
- استادیار، عضو هیئت علمی، گروه مهندسی فناوری سلولز و کاغذ، پردیس 1، دانشگاه شهید بهشتی، سوادکوه، زیرآب
دانشیار، عضو هیئت علمی گروه چوب و کاغذ دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
1735-09132383-112X



