• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات علوم چوب وکاغذ ایران
    • دوره 33, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات علوم چوب وکاغذ ایران
    • دوره 33, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر کربنات کلسیم رسوبی و پروتئین سویا بر ویژگی‌های خمیرکاغذ بازیافتی از کاغذهای باطله چاپی و نوشتاری

    (ندگان)پدیدآور
    صفی زاده, علیجلالی ترشیزی, حسینرودی, حمیدرضاپرتوی نیا, علی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
         DOR:98.1000/1735-0913.1397.33.311.64.3.1578.1610 لزوم بازیافت انواع کاغذ و مقوا از جنبه‌های مختلف روشن است و ارزش افزوده چشمگیری را بویژه در مورد کاغذهای چاپ و نوشتاری به‌همراه دارد. امکان کاربرد و نیز افزایش سهم پرکننده‌های معدنی در کاغذسازی مورد توجه روزافزون بوده و درصورت افزودن به خمیرکاغذهای بازیافتی، مضاعف‌شدن مزایا را دربر دارد؛ که اخیراً مورد پژوهش قرار گرفته‌است. ماهیت الیاف بازیافتی و نیز تمایل به کاربرد پرکننده، استفاده از افزودنی‌های مقاومت خشک را اجتناب‌ناپذیر ساخته که چسب‌های طبیعی و اقتصادی برای این هدف، همیشه مورد جستجو است. در این راستا، تاثیر پرکننده کربنات کلسیم رسوبی (PCC) و پروتئین سویا بر ویژگی‌های خمیرکاغذ بازیافتی کاغذهای باطله چاپ و نوشتاری بررسی‌شد. تصاویر SEM ماندگاری پرکننده‌ها را تائیدنموده و با نتایج خاکستر کاغذ نیز سازگار است، لیکن افزایش سهم پرکننده منجر به کاهش خاکستر گردید. پروتئین سویا بهبود ماندگاری پرکننده اولیه موجود در خمیرکاغذ بازیافتی و نیز PCC را موجب شد. نگهداشت پرکننده اولیه منجر به افزایش ماندگاری کل در حضور پروتئین سویا شده و تاثیر مشابهی نیز در کاربرد همزمان PCC و پروتئین سویا نسبت به عدم حضور پروتئین قابل‌گزارش است. بطوریکه عدم کاربرد پروتئین منجر به کاهش معنی‌دار ماندگاری کل خمیرکاغذ بازیافتی گردید. ماهیت پلیمری و دارابودن گروه‌های عاملی متنوع در زنجیره زیست بسپار پروتئین سویا در استدلال این نتایج قابل ذکرست. افزودن پروتئین سویا منجر به بهبود معنی‌دار درجه روانی خمیرکاغذ فاقد PCC تا حدود %8 شده که این تاثیر در پیش‌اختلاط با بالاترین سطح کاربرد PCC (%15) نیز مشاهده‌گردید. جایگزینی الیاف بازیافتی با PCC نیز منجر به بهبود معنی‌دار درجه روانی گردید. نتایج مشاهده‌شده درجه روانی توسط زمان آبگیری از خمیرکاغذ نیز تائید گردید. کاربرد PCC در تمامی سطوح 10، 12، %15 و نیز پیش اختلاط آن با پروتئین سویا منجر به کاهش غیرمعنی‌داری جذب آب کاغذ شد. با اینحال، شاخص کششی کاغذ بواسطه کاربرد PCC و پروتئین سویا کاهش یافت.
    کلید واژگان
    کربنات کلسیم رسوبی
    پروتئین سویا
    ویژگی های خمیرکاغذ بازیافتی چاپ و نوشتاری
    خمیر کاغذ و کاغذ

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین، دانشگاه شهید بهشتی
    استادیار، دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
    استادیار، دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
    استادیار، دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

    شاپا
    1735-0913
    2383-112X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijwpr.2018.116312.1447
    https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_116374.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/305144

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب