تأثیر طبقات بار کوره برکیفیت خشک شدن چوب تبریزی
(ندگان)پدیدآور
رحیمی, سهرابفائزی پور, محمد مهدیاسحاقی, سعیدطارمیان, اصغر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چوب صنوبر (تبریزی) (Popoulus nigra) با برش تجاری به ضخامت اسمی 5 سانتیمتر از منطقه طالقان واقع در غرب کرج، تحت سه برنامه مختلف شامل T8-F4 (برنامه پیشنهادی FPL[1] برای تبریزی)، T9-F4 و T8-F5 در کوره خشک گردید. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر ردیفهای دسته بندی بار کوره (فوقانی، میانی و تحتانی) بر کیفیت چوبآلات خشک شده در کوره انجام شد. دمای خشک اولیه در سه برنامه بهترتیب 54، 54 و 60 درجه سانتیگراد و دمای خشک نهایی به ترتیب 82، 82 و 71 درجه سانتیگراد منظور شد. در هر سه برنامه رطوبت اولیه تختهها2±96% و رطوبت نهایی 2±11% بود. به طوری که ارتفاع کل دستهبندی بار کوره85 سانتیمتر و پهنای بار 152 سانتیمتر بود. شدت اعوجاجها، ترکهای داخلی و ترکهای سطحی در تختههای خشک شده اندازهگیری شد و تجزیه و تحلیل نتایج انجام شد. نتایج نشان دادند که تختههای طبقات فوقانی، میانی و تحتانی در هر سه برنامه از نظر کیفیت خشک شدن تفاوت معنیداری در سطح اطمینان 95درصد ندارند. همچنین تختهها از نظر قرار گرفتن در دامنه قابل قبول رطوبت نهایی نیز، در شرایط مطلوب قرار داشتند.
[1]Forest Product Laboratory
کلید واژگان
خشک کردنتبریزی
معایب چوب خشککنی
کوره
طبقه
بیولوژی و حفاظت چوب
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-06-221390-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترای تخصصی علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات تهراناستاد گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
شاپا
1735-09132383-112X



