اثر رطوبت کیک خردهچوب و نانوذرات مس بر انتقال حرارت و خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خردهچوب صنوبر
(ندگان)پدیدآور
فرج الله پور, محمددوست حسینی, کاظم
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق اثر رطوبت کیک خردهچوب و حضور نانوذرات مس بر انتقال حرارت و خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خردهچوب صنوبر مورد بررسی قرار گرفت. عوامل متغیر شامل رطوبت کیک خردهچوب در سه سطح 9 ، 12و 15 درصد بر مبنای وزن خشک خردهچوبها و نانوذرات مس در دو سطح 0 و 15 درصد براساس وزن خشک چسب در نظر گرفته شدند. نتایج نشاندادند که با افزایش رطوبت کیک خردهچوب خواص مکانیکی تخته خردهچوب بهبود مییابد. نانوذرات مس موجب افزایش انتقال حرارت از صفحههای پرس به لایه مغزی کیک خردهچوب و متعاقباً افزایش چسبندگی داخلی گردیدهاست و این اثر مثبت با افزایش رطوبت کیک خردهچوب مشهودتر میشود. اما جذب آب و واکشیدگی ضخامت با بالارفتن رطوبت کیک خردهچوب و حضور نانو ذرات افزایش مییابد. نتایج این بررسی نشاندادند که تأثیر نانو ذرات مس در رطوبتهای بالاتر کیک خردهچوب بر انتقال حرارت بیشتر میباشد. به طوری که حضور، پراکنش و اندازه نانوذرات در خط چسب توسط پرتوسنجی اشعه ایکس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی (SEM) و پرتوسنجی اشعه ایکس (EDX) حضور و پراکنش مناسب نانوذرات مس در خط چسب را به خوبی اثبات میکند.
کلید واژگان
تختهخردهچوب صنوبررطوبت کیک خردهچوب
نانوذرات مس
انتقالحرارت
خواص فیزیکی و مکانیکی
فراورده های مرکب چوب
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-06-211391-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسارشد صنایع چوب دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهراناستاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
شاپا
1735-09132383-112X