بررسی مقایسهای تاثیر پیش پالایش آنزیمی و پس پالایش آنزیمی بر ویژگیهای خمیروکاغذ بازیافتیOCC
(ندگان)پدیدآور
حزبی, نازبختافرا, الیاسرسالتی, حسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش تاثیر مراحل مختلف تیمار آنزیمی شامل پیش پالایش و پس پالایش آنزیمی با استفاده از اندوگلوکاناز بر کیفیت خمیرکاغذOCC بررسی شد. 3 نوع خمیرکاغذ شامل a: نمونه شاهد (بدون افزودن آنزیم)، :b پیش پالایش آنزیمی (تیمارآنزیمی+پالایش): و :c پیش پالایش و پس پالایش آنزیمی (آنزیم+پالایش+آنزیم) از خمیرکاغذ بازیافتیOCC ساخته شدند. تیمار آنزیمی تحت شرایط بهینه از پیش تعیین شده (غلظتu1 و مدت زمان 5/0 ساعت) تحت شرایط ثابت فرآیندی و پالایش هم با دور ثابت200 انجام شد. نتایج بهدست آمده از این تحقیق نشان داد که اعمال پیش تیمار آنزیمی در بهبود ویژگیهای فیزیکی و مقاومتی کاغذ موثر بوده و در مقایسه با سایر تیمارها، بیشترین مقاومت را نشان داد. استفاده از اندوگلوکاناز در دو مرحله (قبل و بعد از پالایش) موجب بهبود قابلیت آبگیری خمیرکاغذ و کاهش ویژگیهای مقاومتی کاغذ شد. به طور کلی بیشترین میزان شاخص مقاومت به پاره شدن کاغذ در حالت پیش پالایش آنزیمی مشاهده شد.
کلید واژگان
خمیرکاغذOCCپیش پالایش آنزیمی
پس پالایش آنزیمی
ویژگیهای مکانیکی
خمیر کاغذ و کاغذ
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-06-221393-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
کارشناسارشد، صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاناستادیار تکنولوژی خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیروکاغذ
استاد گروه صنایع خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. دانشکده مهندسی چوب و کاغذ- گروه صنایع خمیروکاغذ
شاپا
1735-09132383-112X



