بررسی انحلال لیگنین در خمیرسازی کرافت از کاه گندم
(ندگان)پدیدآور
روشناسان, جلیلدهقانی فیروزآبادی, محمدرضادهمرده قلعه نو, محمدشریفی, سعیده
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق چگونگی انحلال لیگنین در خمیرسازی کرافت از کاه گندم تجن، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، زمان خمیرسازی (240-0 دقیقه) و دمای خمیرسازی (150-85 درجه سانتیگراد) به عنوان عوامل متغیر و سایر عوامل ثابت در نظر گرفته شد. در این تحقیق میزان لیگنین محلول در اسید و لیگنین کلاسون، مواد استخراجی و خاکستر کاه گندم اندازهگیری گردید که بهترتیب 07/2، 14/18 و 24/3 درصد محاسبه گردید. نتایج نشان میدهد که با افزایش دمای خمیرسازی از مقدار لیگنین باقیمانده در خمیر کاسته میشود، به طوری که تا دمای 85 درجه سانتیگراد در حدود 52 درصد لیگنین و تا دمای 100 درجه سانتیگراد در حدود 64 درصد لیگنین خارج میشود. بازده خمیر در دمای 85 درجه سانتیگراد حدود 64 درصد و بازده کربوهیدراتها 58 درصد و در دمای 100 درجه سانتیگراد بازده خمیر 61 درصد و بازده کربوهیدراتها در حدود 57 درصد به دست آمد.
کلید واژگان
کاه گندم تجنلیگنین کلاسون
لیگنین محلول در اسید
خمیرسازی و خمیر کرافت (کاه گندم)
خمیر کاغذ و کاغذ
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-09-231389-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاناستادیار، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مربی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه زابل
کارشناس ارشد، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
1735-09132383-112X



