تاثیر برخی از متغیر های تولید بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب ساخته شده از گونه توسکا بوسیله دو چسب UF و MUF
(ندگان)پدیدآور
قطب الدین, فرهادخادمی اسلامی, حبیب اللهنوربخش, امیرطلایی پور, محمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این بررسی شرایط پلیمر شدن و متغیرهای مهم تولید یعنی میزان استفاده از رزین و درجه حرارت پرس بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی تخته های ساخته شده از دو نوع رزین UF و MUF مقایسه گردید. رزین UF بصورت خالص (تیمار شاهد) و مخلوط با رزین MUF در سطوح مختلف 25 ، 50 و 75 درصد بر مبنای 10 درصد وزن خشک خرده چوب و دو دمای پرس 170 و 180 درجه سانتیگراد جهت ساخت تخته خرده چوب همسان بکار گرفته شد. سایر عوامل تولید ثابت در نظر گرفته شدند. خرده چوب مورد استفاده از گونه جنگلی توسکا بدست آمد. در کل از مجموع عوامل متغیر مربوطه 8 تیمار حاصل گردید و برای هر تیمار سه تخته (تکرار) ساخته شد. ویژگی های فیزیکی مورد آزمایش شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت و ویژگیهای مکانیکی شامل مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی بود. تأثیر مستقل و متقابل عوامل متغیر بر ویژگی نمونه های ساخته شده با استفاده از طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی و آزمون دانکن (DMRT) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که هر چه میزان استفاده از رزین MUF بیشتر و دمای پرس بالاتر (˚C180) باشد، در محدوده این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی تخته های ساخته شده بهبود یافته است. در نهایت با توجه به نتایج حاصله و در نظر گرفتن جنبه های کیفی و اقتصادی تولید تخته خرده چوب با رزین MUF و مقایسه خواص این تخته ها با نمونه های شاهد حد بهینة عوامل متغیر با فرض شرایط ثابت این تحقیق، استفاده از رزینMUF در سطح 50% و دمای پرس 180 درجه سانتیگراد می باشد.
کلید واژگان
تخته خرده چوبرزین MUF
رزین UF
دمای پرس
خواص فیزیکی و مکانیکی
فراورده های مرکب چوب
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-09-231389-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتاستادیار گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
استادیار پژوهشی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران ایران
استادیار گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
شاپا
1735-09132383-112X



