• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آفات گیاهی
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آفات گیاهی
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ترجیح طعمه توسط کفشدوزک شکارگر Oenopia conglobata و تاثیر پیشینه تغذیه در میزان استفاده حشرات کامل شکارگر از پسیل پسته

    (ندگان)پدیدآور
    زهدی, هادیحسینی, رضاصحراگرد, احدمحمدی, امیر حسین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کفشدوزک Oenopia conglobata یکی از مهم­ ترین شکارگرهای فعال پسیل پسته در باغ­ های پسته است. میزبان ­ها و یا طعمه ­های جایگزین، نقش مهمی در پایداری جمعیت یک دشمن طبیعی در طبیعت دارند. در این بررسی رجحان غذایی لارو سن چهار و حشرات ماده و نر این کفشدوزک نسبت به مهم­ ترین طعمه­ های موجود در باغ پسته یعنی پوره و حشره کامل پسیل پسته، شته سیاه باقلا، شته یونجه و همچنین تخم شب­ پره آرد به همراه گرده ذرت به عنوان طعمه آزمایشگاهی در 10 تکرار و در 24 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. برای مقایسه میزان تغذیه این کفشدوزک از پسیل­ پسته نسبت به سایر طعمه­ ها از ضریب منلی استفاده شد. جهت تعیین نقش سابقه تغذیه بر میزان تغذیه از پسیل، پرورش این کفشدوزک با استفاده از طعمه­ های ذکر شده انجام شد و میزان تغذیه حشرات کامل کفشدوزک ­های پرورش داده شده روی طعمه­ های مختلف با پوره پسیل­ پسته مقایسه شد. نتایج نشان داد که لارو و حشرات کامل این کفشدوزک، پوره پسیل­ پسته را به سایر طعمه­ ها ترجیح می­ دهند و به­ ترتیب به میزان 52/1 ±87 و 74/1 ±5/85 درصد از پوره پسیل­ پسته تغذیه کردند. همچنین مشخص شد حشرات بالغ کفشدوزک­ های پرورش یافته روی پسیل پسته، دارای رژیم پسیل­ خواری بیشتری (512/0 ± 2/99 درصد) نسبت به کفشدوزک ­های پرورش یافته روی سایر طعمه­ ها بودند. نتایج نشان داد که پسیل پسته طعم ه­ای مناسب برای این کفشدوزک است ولی به لحاظ سهولت و هزینه پرورش، بهترین طعمه برای پرورش انبوه این کفشدوزک در انسکتاریوم شته سیاه باقلا است که از لحاظ ترجیح غذایی در رتبه دوم قرار دارد.
    کلید واژگان
    ترجیح غذایی
    کفشدوزک Oenopia conglobata
    پسیل پسته
    شته باقلا
    شته یونجه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-02-20
    1394-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan

    شاپا
    2322-2409
    2538-6123
    URI
    https://iprj.guilan.ac.ir/article_1565.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/301888

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب