بررسی تأثیر ریزمغذیها روی میزان تولید و فعالیت آنزیم کیتیناز گونههایی از تریکودرما
(ندگان)پدیدآور
مرید, مائدهظفری, دوستمرادنوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گونههایتریکودرما،بهدلیلترشحبعضیآنزیمهایکیتینازی،بهعنوان عاملیمهمدرکنترلبیولوژیکبیماریهایگیاهیمورداستفادهقرارمیگیرند. در سال های اخیر تولید و مصرف کودهایی تحت عنوان میکروالمنتهای غذایی متداول شده است که کنترل بیولوژیک را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. در این تحقیق میزان فعالیت ویژه آنزیم کیتیناز چهار جدایه تریکودرما (هر جدایه از یک گونه) در محیط کشت مایع SM حاوی غلظت 100 پیپیام ریزمغذیهای منگنز و مس و غلظتهای 100 و 500 پیپیام ریزمغذی آهن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد در میزان فعالیت آنزیم کیتیناز جدایههای مربوط به گونههای مختلف در ریزمغذی مصرفی تفاوت معنیدار وجود دارد. بیشترین میزان فعالیت ویژه آنزیم در جدایههای fn3، fn4، fn1 و Fn2 به ترتیب مربوط به گونههای T. brevicompactum، T. koningiopsis، T. arundinaceum وT. atroviride در محیط رشد یافته حاوی ریزمغذی منگنز، به ترتیب معادل 0048/0، 0045/0، 0043/0 و 0041/0 U/mg protein بود. در تمام جدایههای مورد بررسی میزان فعالیت ویژه این آنزیم در محیط حاوی سایر ریزمغذیها نسبت به شاهد کاهش معنیداری نشان داد. در جدایههای مربوط به گونههای T. koningiopsis، T. arundinaceum وT. atroviride کمترین میزان فعالیت مربوط به محیط حاوی غلظت 500 پیپیام ریزمغذی آهن به ترتیب معادل 0024/0، 0018/0 و 0019/0 U/mg protein و در جدایه T. brevicompactum حداقل فعالیت، در محیط حاوی ریزمغذی مس با میزان 002/0U/mg protein دیده شد. باتوجهبهنتایج این تحقیق، باید هنگام مصرف این ریزمغذیها، تأثیر آنها روی صفات آنتاگونیستی جدایههای تریکودرما مورد ارزیابی قرار گیرد.
کلید واژگان
Trichodermaبیوکنترل
کودها
میکروالمنت
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
انجمن بیماری شناسی گیاهی ایرانسازمان پدید آورنده
نویسندهمسئول مکاتبه




