واکنش افتراقی کدوییان به Phytophthora capsici و P. meloni*
(ندگان)پدیدآور
پاسندی, حمیدهبنیهاشمی, ضیاءالدیننوع مدرک
Textمقاله کوتاه پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پوسیدگی طوقه و ریشه ناشی از گونههای مختلف Phytophthora از بیماریهای مهم محصولات کشاورز ی در ایران میباشد.P. melonis و P. capcisi از ایران از کدوییانگزارش شده است امااهمیت P.melonis نسبت به P. capcisi در کدوییان در ایران بیشتر مورد توجه قرار گرفته است .در این پژوهش بیماریزایی P. capcisi روی کدوییان با P. melonis مقایسه گردید.گیاهان دو ماهه ارقام و گونههای مختلف گدوییان با جدایههای دو گونه فوق روی ورمیکولیت با عصاره دانه شاهدانه تگثیر گردید و در شرایط گلخانه مایه زنی گردید.عکس العمل ارقام مدت دو ماه پس از مایه زنی ضمن پایش زیوسپورها در زهاب گلدانها مورد ارزیابی قرار گرفت. این پژوهش بیماریزایی P. capsici روی کدوییان با P. melonis مقایسه شد. نتایج نشان داد که از 36 رقم کدوییان مایهزنی شده، طالبی وخربزه حساسیت بیشتری به P. melonis داشتند ولی واکنش ارقام به P.capsici متفاوت بود. کدو حلوایی به هر دو گونه مقاوم بود. کدو خورشی و هندوانه حساسیت بیشتری به P. capsici تا بهP.melonis داشتند. تصور میرود که فراوانی جدا سازی بیشتر P. melonis از طالبی و خربزه به علت گسترش کمتر گونه P.capsiciتا مقاومت آنها به دو بیمار گر باشد.
کلید واژگان
کدوییانبوته میری
مقاومت
فیتوفتورا
طالبی
خربزه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
انجمن بیماری شناسی گیاهی ایرانسازمان پدید آورنده
نویبسندهمسئول مکاتبه




