• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دو فصلنامه علوم سبزی ها
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دو فصلنامه علوم سبزی ها
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر متقابل شدت نور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی، عملکرد و کیفیت میوه گوجه‌فرنگی (Solanum lycopersicum)

    (ندگان)پدیدآور
    آذرمی, رسول
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    474.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شدت نور یکی از مهم‌ترین عوامل محیطی مؤثر بر رشد، عملکرد و کیفیت سبزی‌های میوه‌ای می‌باشد. اسید سالیسیلیک تأثیر منفی شدت نور بالا و پایین را تعدیل می‌نماید. در این تحقیق ﺑﻪ‌ﻣﻨﻈﻮر بررسی تأثیر سطوح مختلف شدت نور (100، 75 و 50 درصد شدت نور) و اسید سالیسیلیک (0 و 2 میلی‌مولار) بر خصوصیات فیزیولوژیکی، عملکرد و کیفیت گوجه‌فرنگی، آزمایشی به‌صورت کرت‌های خردشده بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان واقع در استان اردبیل در سال 1395 اجرا گردید. نتایج نشان داد که وزن تر و خشک گیاه با کاهش شدت نور به‌ویژه در تیمار شاهد (0 میلی‌مولار اسید سالیسیلیک) به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. هدایت روزنه‌ای برگ و نسبت Fv/Fm با کاهش شدت نور افزایش یافت. کاربرد اسید سالیسیلیک هدایت روزنه‌ای برگ و نسبت Fv/Fm را بهبود بخشید. کاربرد اسید سالیسیلیک باعث افزایش تعداد گل‌آذین و تعداد میوه در گل‌آذین در سطوح مختلف شدت نور شد. عملکرد گوجه‌فرنگی در تیمار شدت نور کامل و محلول‌پاشی ‌شده با اسید سالیسیلیک 116 درصد بیشتر از گیاهان رشد کرده در شدت نور 50 درصد و تیمار بدون اسید سالیسیلیک بود.بیشترین و کمترین مواد جامد محلول میوه، سفتی میوه، هدایت الکتریکی و اسیدیته عصاره میوه به‌ترتیب در شدت نور کامل و در شدت نور 50 درصد به‌دست آمد.به‌طور کلی نتیجه‌گیری می‌شود که گوجه‌فرنگی‌ها در شدت نور کامل عملکرد و کیفیت بهتری داشتند و کاربرد اسید سالیسیلیک توانست خصوصیات کمی و کیفی گوجه‌فرنگی را در شدت نور مختلف بهبود بخشد.
    کلید واژگان
    تعدیل تنش
    سایه‌اندازی
    گوجه‌فرنگی
    خصوصیات کمی
    خصوصیات کیفی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    دانشگاه ایلام
    Ilam University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی. اردبیل، ایران

    شاپا
    2676-4814
    2676-4822
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/iuvs.2019.36540
    http://iuvs.ilam.ac.ir/article_36540.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/297135

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب