بهبود اثرات تنش شوری با سیلیکون در ارقام چیتی و سبز لوبیای معمولی(Phaseolus vulgaris)
(ندگان)پدیدآور
نصرتی, هادیروشندل, پرتونوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر اثر تغذیه سیلیکونی (5/0 و 1 میلیمولار) در دو رقم لوبیا (Phaseolus vulgaris) (لوبیا چیتی و لوبیا سبز) تحت شوری ناشی از کلریدسدیم (50 میلیمولار) بررسی شد. برای هر رقم، آزمایشی مستقل در قالب طرح کاملاً تصادفی روی دانهرستهای 12 روزه انجام گرفت و تا چهار هفته اعمال تیمارها ادامه یافت. صفات مورد ارزیابی عبارت بود از وزن خشک ساقه و ریشه، میزان کلروفیل کل، نشت الکترولیتی غشاء، محتوای نسبی آب و پرولین برگها، غلظت کاتیونهای Na+ و K+ در ریشه و ساقه. نتایج نشان داد تنش شوری باعث کاهش معنیدار در بیوماس، غلظت K+، کلروفیل کل و محتوای نسبی آب برگها می شود ولی بر میزان غلظت Na+، پرولین و نشت الکترولیتها افزوده شد. همراه با تغذیه سیلیکونی درصد ارتقاء بیوماس در لوبیا چیتی بیش از لوبیا سبز بود. دادههای این پژوهش پیشنهاد میکند سیلیکون با جلوگیری از ورود سدیم اضافی و کاهش نشت الکترولیتی همراه با بالا بردن محتوای نسبی آب تحمل به تنش شوری را در لوبیا چیتی افزایش میدهد.
کلید واژگان
واژه های کلیدی: انتخابگری +K+ /Naلوبیا چیتی و سبز
مقاومت به شوری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته ارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه شهرکرداستادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهر کرد
شاپا
2251-79012538-2187




