بررسی تولید روغن تک یاخته در مراحل مختلف رشد در مخمر مولد چربی ردوترولا موسیلوژینوزا سویه UIMC35 با تکنیک فلوسایتومتری
(ندگان)پدیدآور
قنواتی, حسیننحوی, ایرجنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در تحقیق حاضر مخمر بومی مولد چربی به نام Rhodotorula mucilaginosa سویه UIMC35 جهت تولید روغن تک یاخته جداسازی و شناسایی گردید. تکنیک فلوسایتومتری جهت بررسی میزان شدت فلورسنت سلولی (در کانال FL2)، اندازه سلولی (با پارامتر FSC) و تراکم درون سلولی (با پارامتر SSC) به کار گرفته شد. رابطه بین شدت فلورسنت و محتوای لیپیدی، جهت محاسبه سریع و آسان میزان محتوای لیپیدی ارائه گردید. تغییرات فاکتورهای مختلف همچون میزان تولید لیپید و بیومس، محتوای لیپیدی، کارایی تولید لیپید و بیومس، میزان قند، میزان ازت، نسبت کربن به ازت و pH در مراحل مختلف رشد مخمر در کشت بسته مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین میزان تولید لیپید، محتوای لیپیدی و کارایی تولید لیپید در مخمر مورد بررسی به ترتیب 57/6 گرم در لیتر، 04/67 درصد و 13/21 درصد بدست آمد. کاهش نسبت C/N در مراحل انتهایی کشت از عوامل تاثیر گذار در کاهش میزان تولید لیپید به شمار می رود.
کلید واژگان
مخمر مولد چربیفلوسایتومری
شدت فلورسنت
محتوای لیپیدی
زیر جمعیت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
استادیار ، بخش میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهاناستاد، بخش میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
شاپا
2251-79012538-2187




