بررسی کربوهیدراتهای گونههای سردهLycium در ایران
(ندگان)پدیدآور
ناظم بکایی, زهراکیارستمی, خدیجهراه چمنی, راضیهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تیره Solanaceae، یکی از تیرههای بسیار مهم نهاندانگان با کاربردهای مختلف غذایی و دارویی است. جنس Lyciumاز این تیره حاوی ترکیبات شیمیایی مختلفی مانند کربوهیدراتها و آنتیاکسیدانهاست. گونه دارویی این سرده، L. barbarumدارای پلی ساکاریدهایی با خواص ضد سرطانی است. این پژوهش با هدف مطالعه کربوهیدراتهای گونههای سرده Lyciumدر ایران و مقایسه آن با گونه دارویی L. Barbarumانجام شده است. قندهای محلول، قندهای احیاکننده و پلی ساکاریدهای 6 گونه L. ruthenicum,L. kopetdaghi,L. depressum L. edgworthii,L.shawii,L.makranicum از نظر کمی و کیفی با یکدیگر و با گونه L.barbarumمقایسه شدند. درگیاهان رشد یافته درایران، محتوای قندهای محلول، قندهای احیاکننده و پلی ساکاریدهای برگ در L.markranicumاز سایر گونهها بیشتر بود. محتوای پلی ساکاریدهای میوه در L.ruthenicum[M1] و محتوای قندهای محلول و قندهای احیاکننده میوه L.edgworthiiاز همه گونهها بیشتر بود. قندهای محلول برگ و میوه گونههای مختلف به جز گونه L.shawiiاز نظر کیفیت شباهت زیادی به هم داشتند. مقایسه کیفی پلی ساکاریدهای برگ بین گونههای مختلف، تفاوتی نداشت. مقایسه کیفی پلی ساکاریدهای میوه، بیشترین شباهت را بین گونههای L.ruthenicum و L.kopetdaghiبا L. barbarumنشان داد. بنابراین، گیاهان رویش یافته در ایران، منابعی بالقوه برای تولید انواع کربوهیدرات و قابل رقابت با L.barbarumهستند.
کلید واژگان
کربوهیدراتپلی ساکارید
قندهای محلول
Lycium
ایران
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه الزهرا،دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه الزهرا
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا
شاپا
2251-79012538-2187




