• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی کربوهیدرات‌های گونه‌های سردهLycium در ایران

    (ندگان)پدیدآور
    ناظم بکایی, زهراکیارستمی, خدیجهراه چمنی, راضیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    595.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تیره Solanaceae، یکی از تیره‌های بسیار مهم نهاندانگان با کاربردهای مختلف غذایی و دارویی است. جنس Lyciumاز این تیره حاوی ترکیبات شیمیایی مختلفی مانند کربوهیدرات‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هاست. گونه دارویی این سرده، L. barbarumدارای پلی ساکاریدهایی با خواص ضد سرطانی است. این پژوهش با هدف مطالعه کربوهیدرات‌های گونه‌های سرده Lyciumدر ایران و مقایسه آن با گونه دارویی          L. Barbarumانجام شده است. قندهای محلول، قندهای احیاکننده و پلی ساکاریدهای 6 گونه L. ruthenicum,L. kopetdaghi,L. depressum L. edgworthii,L.shawii,L.makranicum  از نظر کمی و کیفی با یکدیگر و با گونه L.barbarumمقایسه شدند. درگیاهان رشد یافته درایران، محتوای قندهای محلول، قندهای احیاکننده و پلی ساکاریدهای برگ در L.markranicumاز سایر گونه‌ها بیشتر بود. محتوای پلی ساکاریدهای میوه در L.ruthenicum[M1] و محتوای قندهای محلول و قندهای احیاکننده میوه L.edgworthiiاز همه گونه‌ها بیشتر بود. قندهای محلول برگ و میوه گونه‌های مختلف به جز گونه L.shawiiاز نظر کیفیت شباهت زیادی به هم داشتند. مقایسه کیفی پلی ساکاریدهای برگ بین گونه‌های مختلف، تفاوتی نداشت. مقایسه کیفی پلی ساکاریدهای میوه، بیشترین شباهت را بین گونه‌های  L.ruthenicum و  L.kopetdaghiبا               L. barbarumنشان داد. بنابراین، گیاهان رویش یافته در ایران، منابعی بالقوه برای تولید انواع کربوهیدرات و قابل رقابت با L.barbarumهستند.  
    کلید واژگان
    کربوهیدرات
    پلی ساکارید
    قندهای محلول
    Lycium
    ایران

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-09-23
    1394-07-01
    ناشر
    دانشگاه الزهرا(س)
    Alzahra University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه الزهرا،
    دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه الزهرا
    دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا

    شاپا
    2251-7901
    2538-2187
    URI
    https://dx.doi.org/10.22051/jab.2016.2421
    https://jab.alzahra.ac.ir/article_2421.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296562

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب