بررسی تاثیر شدت نور و pH بر میزان رشد، محتوای پروتئین و چربی در Spirulina platensis
(ندگان)پدیدآور
حلمی سرشت, معصومهسعادتمند, ساراخاوری نژاد, رمضانعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سیانوباکتریArthrospira (Spirulina) platensis یک جلبک سبز آبی رشته ای است که دارای ارزش غذایی و دارویی بسیاری برای انسان و جانوران می باشد. دراین مطالعه تاثیر شدت نور و pH بر میزان تولید پروتئین، چربی، کلروفیل و کارتنوئید ها در Spirulina platensis مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه خالص اسپیرولینا در محیط کشت BG-11 مایع تحت تاثیر3 شدت نوری (Lux 1500 ,1000(شاهد ) , 500 ) وپنج تیمار pH شامل (1/9 ,1/8 ,1/7 (شاهد) ,1/6, 1/5 ) رشد داده شد و در شرایط بهینه به مدت 25 روز تیماردهی گردید. نتایج نشان داد افزایش شدت نور تاثیر معنیداری در میزان تولید چربی در این سیانوباکتری دارد ولی در میزان تولید پروتئین و رنگدانه های فتوسنتزی تاثیر معنی داری مشاهده نگردید. همچنین نتایج حاصل از بررسی اثرگذاری تغییرات pH درSpirulina platensis نشان داد که pH قلیایی در تولید چربی و پروتئین از pH خنثی مناسب تر بوده و بطور معنیداری سبب افزایش میزان این ترکیبات در سیانوباکتری اسپیرولینا میشود.
کلید واژگان
Spirulina Platensisشدت نور
پروتئین چربی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-03-211394-01-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهراناستادیار، گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
استاد گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران.
شاپا
2251-79012538-2187




