• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر شدت نور و pH بر میزان رشد، محتوای پروتئین و چربی در Spirulina platensis

    (ندگان)پدیدآور
    حلمی سرشت, معصومهسعادتمند, ساراخاوری نژاد, رمضانعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    429.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سیانوباکتریArthrospira (Spirulina) platensis یک جلبک سبز آبی رشته ای است که دارای ارزش غذایی و دارویی بسیاری برای انسان و جانوران می باشد. دراین مطالعه تاثیر شدت نور و pH بر میزان تولید پروتئین، چربی، کلروفیل و کارتنوئید ها در       Spirulina platensis مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه خالص اسپیرولینا در محیط کشت BG-11 مایع تحت تاثیر3 شدت نوری  (Lux 1500 ,1000(شاهد ) , 500 ) وپنج تیمار pH شامل (1/9 ,1/8 ,1/7 (شاهد) ,1/6, 1/5 ) رشد داده شد و در شرایط بهینه به مدت 25 روز تیماردهی گردید. نتایج نشان داد افزایش شدت نور تاثیر معنی‌داری در میزان تولید چربی در این سیانوباکتری دارد ولی در میزان تولید پروتئین و رنگدانه های فتوسنتزی تاثیر معنی داری مشاهده نگردید. همچنین نتایج حاصل از بررسی اثرگذاری تغییرات  pH درSpirulina platensis نشان داد که pH قلیایی در تولید چربی و پروتئین از pH خنثی مناسب تر بوده و بطور معنی‌داری سبب افزایش میزان این ترکیبات در سیانوباکتری اسپیرولینا می‌شود.
    کلید واژگان
    Spirulina Platensis
    شدت نور
    پروتئین چربی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-03-21
    1394-01-01
    ناشر
    دانشگاه الزهرا(س)
    Alzahra University
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
    استادیار، گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
    استاد گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران.

    شاپا
    2251-7901
    2538-2187
    URI
    https://dx.doi.org/10.22051/jab.2015.1967
    https://jab.alzahra.ac.ir/article_1967.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296556

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب