تاثیر سطوح مختلف ویتامین c بر شاخص های ایمنی در ماهی شیربت Barbus grypus
(ندگان)پدیدآور
چله مال دزفول نژاد, مژدهبیت سیاح, خدیجهمصباح, مهرزادعسگری ساری, ابوالفضلنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر سطوح مختلف ویتامین c بر سیستم ایمنی ماهی Barbus grypus مورد ارزیابی قرار گرفت . به این منظور در تاریخ15/2/90 ̛̛ از کارگاه تکثیر و پرورش ماهی ازادگان 300 عدد ماهی با وزن متوسط (2.5 ± 27.5) گرم به صورت کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و یک تیمار کنترل ، که هر تیمار در 3 تکرار تقسیم گردید . تیمارها به ترتیب با غلظت های 0،200،400،800،1600 میلی گرم ویتامین c در کیلو گرم جیره به مدت 60 روز و روزانه 2 مرتبه و به میزان %3 وزن بدن تغذیه شدند. در انتهای دوره ازهر تیمار 6 قطعه ماهی از طریق ورید ساقه دمی ( Caudal vein ) خون گیری شد و پارامترهای خون شناسی از جمله شمارش کلی و تفریقی گلبولهای سفید به روش های متداول آزمایشگاهی اندازه گیری گردید از میان فاکتورهای مورد بررسی در شمارش کلی گلبولها از جمله مونوسیت ها، ائوزینوفیل هاو لنفوسیت ها، تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد( P≥0.05 ). تعداد گلبولهای سفید و نوتروفیل ها ، افزایش معنی داری (در سطح اطمینان 95%) در سایر تیمارها نسبت به گروه شاهد داشتند ( P≥0.05 ) .
کلید واژگان
ویتامین cماهی شیربت
سیستم ایمنی
فاکتورهای خونی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
شاپا
2251-79012538-2187




