• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به نژادی گیاهان زراعی و باغی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به نژادی گیاهان زراعی و باغی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تنوع ژنتیکی توده‏ های بومی کدوی شمال غرب ایران از نظر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی

    (ندگان)پدیدآور
    مردان زاده, داودزاهدی, بهمندرویش زاده, رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    788.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور مطالعۀ تنوع ژنتیکی توده‏های بومی کدوی شمال غرب ایران از نظر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی، 18 تودۀ کدو متعلق به گروه‏های آجیلی، تنبل و زینتی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در 3 تکرار، در مرکز تحقیقات کشاورزی ارومیه در سال 1392 ارزیابی شدند. ویژگی‏های مورفولوژیکی مربوط به میوه، بذر، برگ، و گل و ویژگی‏های فیزیولوژیکی از‌قبیل فتوسنتز، TSS و اسیدیتۀ ژنوتیپ‏ها بررسی شد. بالاترین ضریب تنوع ژنتیکی برای عملکرد میوه و طول بوته مشاهده شد. بیشتر ویژگی‏های ‌بررسی‌شده ‌توارث‏پذیری متوسط و بالا داشتند. برای ویژگی‏هایی از‌قبیل وزن میوه، عملکرد میوه و بذر و طول میوه به‌ترتیب بیشترین بازده ژنتیکی مورد انتظار و برای صفاتی از‌قبیل شاخه‏دهی اولیه، طول برگ، نسبت طول به عرض برگ، قطر میلۀ پرچم و قطر و طول بساک کمترین بازده ژنتیکی مورد انتظار مشاهده شد. براساس نتایج تجزیه به مؤلفه‏های اصلی، 7 مؤلفۀ اصلی در‌مجموع 95/86 درصد از تغییرات کل را توجیه کردند. در مؤلفۀ اول، اهمیت و سهم صفات وزن میوه، عرض میوه، طول میان‏گره، شاخه‏دهی اولیه، عملکرد میوه، وزن بذر و صددانه، TSS، اسیدیته، طول میوه و دم ‏میوه، طول دم‌گل، طول کاسبرگ نر و ماده، ضخامت پوست، نسبت وزن میوه به دانه و فتوسنتز خالص بیشتر بود. نتایج تجزیۀ کلاستر نشان داد که بیشترین فاصلۀ ژنتیکی در کدوی آجیلی بین تودۀ کنار‌براژ و ساعت‏لو، در کدو تنبل میان تودۀ زایه‏کندی و خوی به دست آمد.
    کلید واژگان
    تنوع ژنتیکی
    کدو
    کلاستر
    وراثت ‏پذیری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-03-21
    1394-01-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تولیدات گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
    استادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
    دانشیار، گروه اصلاح نباتات، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

    شاپا
    2383-3122
    2382-9974
    URI
    https://jacb.ut.ac.ir/article_54776.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/295832

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب