تأثیر جیره غذایی حاوی روغن سیر (garlic oil) بر برخی شاخص های خونی، ایمنی و بیوشیمی سرم خون ماهی کپور پرورشی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
اکرمی, رضاچیت ساز, حسینبهمدی, محمدعبدالله زاده, عرفانرازقی منصور, مجیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر تجویز خوراکی روغن سیر بر برخی شاخص های خونی، ایمنی و بیوشیمی سرم ماهی کپور پرورشی (Cyprinus carpio) پس از 45 روز تغذیه مورد بررسی قرار گرفت. روغن سیر در سطح 250 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به جیره پایه حاوی 39% پروتئین خام و 18% چربی خام افزوده شد. در انتهای دوره آزمایش خونگیری از ساقه دمی 36 عدد ماهی به ظاهر سالم انجام گرفت. نتایج نشان داد افزودن روغن سیر به غذای ماهی کپور پرورشی باعث بهبود مشخصه های خونی گردید اگرچه تفاوت معنی داری بین ماهیان تغذیه شده با روغن سیر و گروه شاهد مشاهده نگردید (05/0P). افزایش معنی داری در میزان فعالیت لیزوزیم، ایمنوگلبولین (IgM) و کمپلمان سرم (ACH50) خون در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی روغن سیر مشاهده شد (05/0>P). در مجموع نتیجه گیری می شود که افزودن روغن سیر در سطح 250 میلی گرم در هر کیلوگرم جیره می تواند باعث بهبود پارامترهای خونی، ایمنی و بیوشیمی سرم در ماهی کپور پرورشی شود.
کلید واژگان
روغن سیرمتغیرهای خونی
ایمنی
کپور پرورشی (Cyprinus carpio)
شماره نشریه
22تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباسسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهرگروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر
گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر
گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزادشهر، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، آزادشهر
شاپا
2008-708X2476-2903




