تاثیر پروبیوتیک دیوارهی سلولی مخمر Saccharomyces cerevisiae بر شاخص های رشد ماهیان انگشت قد شیپ (Acipenser nudiventris)
(ندگان)پدیدآور
عاشورپور, عارفزمینی, عباسعلییزدانی ساداتی, محمد علیشناور ماسوله, علیرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر به منظور ارزیابی تاثیر افزودن پربیوتیک دیوارهی سلولی مخمر (Saccharomyces cerevisiae) به اختصار (YCW) در جیره غذایی، بر شاخص های رشد ماهیان انگشت قد شیپ (Acipenser nudiventris) صورت پذیرفت. 240 عدد بچه ماهی شیپ پرورشی با میانگین وزنی 01/0 ±61/7 گرم به مدت 8 هفته توسط ۴ جیره غذایی مختلف، شامل 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد YCW در جیره پایه، در قالب 4 تیمار (که به ترتیب شاهد، تیمارهای ۱، ۲ و۳ می باشند) تغذیه شدند. تیمارها به صورت تصادفی در 12 تانک نیم تنی فایبرگلاسی با تراکم 20 عدد در هر تانک در قالب 4 تیمار با 3 تکرار توزیع شدند. در پایان دوره فاکتورهای رشد محاسبه شد. نتایج نشان داد میانگین شاخص های رشد، نظیر وزن نهایی، شاخص رشد ویژه، میانگین رشد روزانه و ضریب تبدیل غذایی در تیمارها اختلاف معنیدار آماری نسبت به شاهد نداشتند (05/0P>). شاخص هپاتوسوماتیک در تیمارهای حاوی پربیوتیک در جیره به طور معنی داری بیشتر از شاهد بود (05/0≥P). ضریب چاقی فقط در تیمار حاوی 1% پربیوتیک در جیره به طور معنی داری بیشتر از شاهد بود. بازماندگی در تمام تیمارها به طور معنی داری بیشتر از شاهد بود. در مجموع نتایج نشان داد که این پربیوتیک قابلیت تاثیر گذاری بالایی بر فاکتورهای رشد ماهیان انگشت قد شیپ ندارد.
کلید واژگان
پربیوتیکدیواره سلولی مخمر
شاخص های رشد
بازماندگی
ماهی شیپ
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2011-12-221390-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباسسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجاندانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان
شاپا
2008-708X2476-2903




