مقایسه اثر رنگدانه آستازانتین، زردچوبه و جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر رشد، شاخص های ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus)
(ندگان)پدیدآور
همرنگ امشی, عباسخارا, حسینبحری, امیر هوشنگمحمدی زاده, فلوراحسنی نیا, عباسنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر چهار جیره آزمایشی شامل، جیره شاهد فاقد مواد رنگدانه ای، جیره حاوی آستازانتین، زردچوبه و جلبک اسپیرولینا(Spirulina platensis) بر رشد، ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus) بررسی شد. به این منظور 120 عدد ماهی اسکار سفید با وزن متوسط 5/0 ± 5/7 گرم در 12 آکواریوم به تعداد مساوی 10 ماهی در هر آکواریوم و به طور کاملاً تصادفی توزیع شدند. بعد از تیماربندی، ماهیان به مدت 8 هفته با جیرههای غذایی فاقد افزودنی رنگدانهای، آستازانتین، پودر زردچوبه و پودر جلبک اسپیرولینا (هر یک به مقدار mg/kg 100) تغذیه شدند و در پایان دوره، شاخصهای رشد، ایمنی و رنگ پذیری اندازه گیری و بررسی شدند. اختلاف معنیداری بین شاهد و تیمار تغذیه شده با mg/kg 100 آستازانتین در همه شاخصهای رشد به غیر از شاخص وضعیت مشاهده شد (05/0p
کلید واژگان
کاروتنوئیدآستازانتین
ماهی اسکار
زردچوبه
لایزوزیم
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، گیلانگروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، گیلان
گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، هرمزگان
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، هرمزگان
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، گیلان