• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه کیفیت بیوشیمیایی اسیدهای چرب خاویار فیل ماهی (Huso huso) وحشی و پرورشی

    (ندگان)پدیدآور
    حسینی, سید ولیباباخانی لشکان, آریااوجی فرد, امین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق ترکیب اسیدهای چرب خاویار حاصل از ماهیان پرورشی و وحشی گونه فیل ماهی مورد بررسی قرار گرفت. اسیدهای چرب PUFA در ماهی وحشی بیش از ماهیان پرورشی بود (05/0>P). نسبت اسیدهای چرب n3/n6 در ماهیان وحشی (17/1) بود که در مقـایسه با ماهـی پرورشی (45/0) به طـور معنی‌داری بالاتـر بود (05/0>P). میـزان EPA+DHA نیز در خاویار طبیعی 7/20% بود که نسبت به ماهیان پرورشی 54/10% بالاتر بود (05/0>P). شاخص آتروژنیک در خاویار طبیعی (33/0) به طور معنی‌داری بیش از خاویار پرورشی (27/0) و شاخص ترومبوژنیک خاویار پرورشی (33/0) به طور معنی‌داری بالاتر از خاویار وحشی (29/0) بود. با توجه به میزان پائین شاخص‌های آتروژنیک و ترومبوژنیک می‌توان اظهار داشت خاویار ماهیان پرورشی نیز از کیفیت مناسبی برای مصرف برخوردار باشد.
    کلید واژگان
    خاویار
    دریای خزر
    اسیدهای چرب امگا-3
    فیل ماهی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-09-23
    1396-07-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرز
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان
    گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، برازجان، بوشهر

    شاپا
    2383-4412
    URI
    https://janb.guilan.ac.ir/article_2240.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/292737

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب