مقایسه کیفیت بیوشیمیایی اسیدهای چرب خاویار فیل ماهی (Huso huso) وحشی و پرورشی
(ندگان)پدیدآور
حسینی, سید ولیباباخانی لشکان, آریااوجی فرد, امین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق ترکیب اسیدهای چرب خاویار حاصل از ماهیان پرورشی و وحشی گونه فیل ماهی مورد بررسی قرار گرفت. اسیدهای چرب PUFA در ماهی وحشی بیش از ماهیان پرورشی بود (05/0>P). نسبت اسیدهای چرب n3/n6 در ماهیان وحشی (17/1) بود که در مقـایسه با ماهـی پرورشی (45/0) به طـور معنیداری بالاتـر بود (05/0>P). میـزان EPA+DHA نیز در خاویار طبیعی 7/20% بود که نسبت به ماهیان پرورشی 54/10% بالاتر بود (05/0>P). شاخص آتروژنیک در خاویار طبیعی (33/0) به طور معنیداری بیش از خاویار پرورشی (27/0) و شاخص ترومبوژنیک خاویار پرورشی (33/0) به طور معنیداری بالاتر از خاویار وحشی (29/0) بود. با توجه به میزان پائین شاخصهای آتروژنیک و ترومبوژنیک میتوان اظهار داشت خاویار ماهیان پرورشی نیز از کیفیت مناسبی برای مصرف برخوردار باشد.
کلید واژگان
خاویاردریای خزر
اسیدهای چرب امگا-3
فیل ماهی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-09-231396-07-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرزگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، برازجان، بوشهر



