تأثیر جلبک خشک (کلرلای پودری) بر فاکتورهای رشد و ترکیبات بدنی روتیفر آب شور Brachionus plicatilis در مقایسه با جلبکهای تازه (Isochrysis galbana و Nannochloropsis oculata)
(ندگان)پدیدآور
احمدی, احمداحمدی فرد, نصرالهنجد گرامی, ابراهیم حسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیقات مختلف اثبات کرده است که رشد و محتوای بیوشیمیایی روتیفرها میتواند تحت تأثیر نوع غذا تغییر کند. ریز جلبکها به عنوان یکی از منابع غذایی مهم برای کشت روتیفرها به ویژه از لحاظ شاخصهایی نظیر رشد، بقا، میزان پروتئین، چربی و اسیدهای چرب، ضروری هستند. در تحقیق حاضر اثر جلبک خشک کلرلا (معادل وزنی جلبکهای تازه) در مقایسه با جلبکهای تازه ایزوکرایسیس گالبانا و نانوکلروپسیس آکولاتا با غلظت cell/mL 106×5 بر رشد و ترکیبات بدنی روتیفر آب شور بررسی شد. کشت روتیفرها در شرایط استاندارد و در ظروف پلاستیکی 500 میلیلیتری و با تراکم اولیه 30 عدد در میلیلیتر صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان رشد جمعیت روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا (cell/mL106×5) بیش از روتیفرهای تغذیه شده با نانوکلروپسیس و پودر کلرلا است (05/0>P). بیشترین و کمترین نرخ رشد ویژه به ترتیب در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا و پودر کلرلا مشاهده شد (05/0>P). بیشترین محتوای پروتئین در تیمار پودر کلرلا و حداکثر چربی در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا مشاهده شد. میزان اسید چرب غیر اشباع DHA و همچنین نسبت DHA/EPA در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا به طور معنیداری بیش از دیگر تیمارها بود، در حالی که میزان EPA در روتیفرهای تغذیه شده با نانوکلروپسیس آکولاتا به طور معنیداری بیش از دیگر تیمـارها بود. بر اساس مطالعه حاضر جلبک خشک کلرلا نمیتواند جایگزین بهتری برای جلبـکهای تازه در ایجاد رشد مناسب روتیفر B. plicatilis باشد.
کلید واژگان
ایزوکرایسیس گالبانانانوکلروپسیس آکولاتا
پودر کلرلا
رشد
تولیدمثل
روتیفر آب شور
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربیگروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی



