| dc.contributor.author | معتمدی تهرانی, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیمی, عیسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | گلی, سید امیر حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | شفیعی حسن آبادی, فریبا | fa_IR |
| dc.contributor.author | متقی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:57:54Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:57:54Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:57:54Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:57:54Z | |
| dc.date.issued | 2018-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-07-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-04-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | معتمدی تهرانی, جواد, ابراهیمی, عیسی, گلی, سید امیر حسین, شفیعی حسن آبادی, فریبا, متقی, ابراهیم. (1397). تغییرات کورتیزول و گلوکز حاصل از استرس دستکاری حاد در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره پوسته پسته سبز (Pistacia vera). تغذیه آبزیان, 4(1), 47-54. doi: 10.22124/janb.2018.3160 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-4412 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22124/janb.2018.3160 | |
| dc.identifier.uri | https://janb.guilan.ac.ir/article_3160.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/292729 | |
| dc.description.abstract | هدف از این مطالعه، بررسی اثر رژیم غذایی حاوی عصاره پوست پسته در پاسخ های فیزیولوژیک کپور معمولی تحت دستکاری استرس بود. ماهیان با پنج جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 5/1، 5/4 و 9 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش، تمام ماهیان (12 عدد) در هر مخزن در معرض دستکاری و در هوادهی شدید قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که سطح گلوکز ماهیانی که با صفر، 5/0 و 5/1 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند، در مقایسه با زمان اولیه (قبل از استرس) افزایش معنی داری داشت (05/0>P). همچنین سطوح مختلف عصاره پوست پسته در رژیم غذایی موفق به کاهش سطح کورتیزول سرم بعد از استرس نشد. بر اساس نتایج به دست آمده، عصاره پوسته پسته تاثیر خوبی بر روی پاسخ به استرس خصوصاً بر روی میزان گلوکز داشته و اضافه کردن 5/1 گرم عصاره بر کیلوگرم غذا میتواند برای ماهی کپور مفید باشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تغذیه آبزیان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Aquatic Animals Nutrition | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22124/janb.2018.3160 | |
| dc.subject | ترکیبات فنلی | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.subject | استرس | fa_IR |
| dc.subject | پسته | fa_IR |
| dc.subject | کپور معمولی | fa_IR |
| dc.title | تغییرات کورتیزول و گلوکز حاصل از استرس دستکاری حاد در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره پوسته پسته سبز (Pistacia vera) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 54 | |