تغییرات کورتیزول و گلوکز حاصل از استرس دستکاری حاد در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره پوسته پسته سبز (Pistacia vera)
(ندگان)پدیدآور
معتمدی تهرانی, جوادابراهیمی, عیسیگلی, سید امیر حسینشفیعی حسن آبادی, فریبامتقی, ابراهیم
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، بررسی اثر رژیم غذایی حاوی عصاره پوست پسته در پاسخ های فیزیولوژیک کپور معمولی تحت دستکاری استرس بود. ماهیان با پنج جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 5/1، 5/4 و 9 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش، تمام ماهیان (12 عدد) در هر مخزن در معرض دستکاری و در هوادهی شدید قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که سطح گلوکز ماهیانی که با صفر، 5/0 و 5/1 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند، در مقایسه با زمان اولیه (قبل از استرس) افزایش معنی داری داشت (05/0>P). همچنین سطوح مختلف عصاره پوست پسته در رژیم غذایی موفق به کاهش سطح کورتیزول سرم بعد از استرس نشد. بر اساس نتایج به دست آمده، عصاره پوسته پسته تاثیر خوبی بر روی پاسخ به استرس خصوصاً بر روی میزان گلوکز داشته و اضافه کردن 5/1 گرم عصاره بر کیلوگرم غذا میتواند برای ماهی کپور مفید باشد.
کلید واژگان
ترکیبات فنلیآنتیاکسیدان
گیاهان دارویی
استرس
پسته
کپور معمولی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهاندانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان



