تاثیر بتائین جیره بر عملکرد تولیدمثلی مولدین نر و ماده سورم (Heros severus)
(ندگان)پدیدآور
موسوی ثابت, سید حامدحیدری, عادلهسلحشوری, المیرا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با هـدف تاثیر بتائین جیره بر فاکتورهای همـاوری، درصد تفریخ تخـم، درصد بازمـاندگی لارو و فاصـله بین تخـمریزیهای متوالی در ماهی سورم Heros severus انجام شد. آزمایش با 3 گروه غذایی شامل: تیمار اول یا شاهد شامل غذایکنستانتره بدون افزودن بتائین، تیمار دوم شامل غذایکنستانتره به همراه 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و تیمار سوم شامل غذایکنستانتره به همراه 10 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و هر تیمار با 4 تکرار انجام شد. در این پژوهش 12 جفت ماهی مولد نر و ماده سورم در 12 مخزن شیشهای با حجم 50 لیتر و در دمای 1 ± 28 درجه سانتیگراد حداقل یک ماه قبل از شروع تحقیق نگهداری شدند. غذادهی 2 بار در روز و با فاصله زمانی 8 ساعت صورت گرفت. بیشترین هماوری کاری با میانگین 4/655 عدد تخم در تیمار سوم و بیشترین درصد تفریخ 79/98 و درصد بازماندگی لارو با 58/94 در تیمار دوم مشاهده شد که با تیمار اول (شاهد) اختلاف معنیداری داشت. کمترین فاصله بین تخمریزیهای متوالی با میانگین 31/7 روز نیز در تیمار دوم مشاهده شـد که با تیمار شاهد و تیمار سـوم اختـلاف معنیداری نشان داد (05/0P≤). در نتیجـهگیری کلی میتوان بیان نمود که استفاده از 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا سبب افزایش کارایی تولیدمثل و کاهش مدت زمان لازم برای تخمریزی در ماهی سورم میگردد.
کلید واژگان
ماهی سورمبتائین
جیره
هماوری
درصد تفریخ تخم
بازماندگی لارو
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلانگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان



