تاثیر مخلوط باسیلوس ها (Bacillus spp.) و مخمر ساکارومایسس سرویزیای (Saccharomyces cerevisiae) جدا شده از روده فیل ماهی (Huso huso) بر پارامترهای رشد و تغذیه در لارو ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix)
(ندگان)پدیدآور
جعفریان, حجت اللهخسروی, خیراللهعبداللهی, داریوشتوانا, سجاد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یک آزمایش تغذیهای 33 روزه، برای سنجش تاثیر جیرههای مکمل شده با باکتریهای روده ماهیان خاویاری به عنوان پروبیوتیک در تغذیه لارو کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) با میانگین وزن 10 ± 200 میلیگرم انجام گردید. پروبیوتیک ها از روده ده عدد فیل ماهی (Huso huso) انگشت قد با وزن متوسط 31/0 ± 51/5 گرم جداسازی شدند. چهار جیره 1S، 2S، 3S و 4S با دارا بودن اجزاء ترکیبی مشابه تهیه و با مخلوط سه پروبیوتیک (Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, و مخــمر Saccharomyces cerevisiae) در چــهار سـطح متفاوت (به ترتــیب صفر، 106 × 5/1، 106 × 3 و 106 × 5/4 سلول در 100 گرم جیره) مکمل سازی شد. در پایان آزمایش، لاروهای ماهی کپور نقرهای تغذیه شده با جیره مکمل شده با پروبیوتیکها دارای معیارهای رشد و تغذیه بهتری در مقایسه با لاروهای ماهی تغذیه شده با جیره شاهد بودند. لاروهای کپور نقرهای در تیمارهای آزمایشی 2S و 3S (مکمل شده با 106 × 3 و 106 × 5/4 باسیلوس در 100 گرم از جیره) در مقایسه با شاهد اختلاف معنیداری را در عملکرد رشد و تغذیه نشان دادند (05/0P
کلید واژگان
پروبیوتیکمکمل سازی جیره
لارو کپور نقره ای
نرخ رشد ویژه
کارایی تبدیل غذا
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، گلستانگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، گلستان
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، گلستان
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، گلستان



