• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولیدات دامی
    • دوره 19, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولیدات دامی
    • دوره 19, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر افزودن مکمل روی - متیونین و روی - گلیسین به جیره غذایی بر عملکرد و ایمنی جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    حسینی, سید عبدالهامیر صادقی, مهدیعلیزاده قمصری, امیر حسینلطف الهیان, هوشنگسلیمانی, محمد رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    727.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تأثیر دو منبع آلی عنصر روی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه­های گوشتی با استفاده از 750 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین  در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 این آزمایش شامل دو نوع منبع عنصر روی (روی - گلیسین و روی - متیونین) و سه سطح مختلف روی (40، 80 و 120 میلی‌گرم بر کیلوگرم جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی  با شش تیمار و درپنج تکرار بررسی شد. وزن زنده و خوراک مصرفی به‌صورت هفتگی اندازه گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. در پایان دوره پرورش خون‌گیری به‌عمل‌آمده و عیار تولید پادتن علیه گلبول قرمز گوسفندی، ویروس بیماری نیوکاسل و شمارش تفریقی گلبول‌های سفید انجام شد. استفاده از منبع روی - متیونین در مقایسه با روی - گلیسین سبب بهبود معنی‌دار وزن زنده (42 روزگی)، خوراک مصرفی (یک تا 28 روزگی) و ضریب تبدیل خوراک (یک تا 14 روزگی) شد (05/0P)، ولی بر شاخص تولید و درصد ماندگاری در کل دوره اثر نداشت. عیار پادتن علیه گلبول قرمز گوسفندی هنگام استفاده از سطح 80 میلی‌گرم در کیلوگرم روی در جیره به‌طور معنی‌داری بیشتر از سایر سطوح روی بود (05/0P). افزودن روی - متیونین به جیره در مقایسه با روی - گلیسین، عملکرد جوجه‌های گوشتی را بهبود داد (05/0P). تقویت پاسخ‌های ایمنی با افزودن 80 میلی­گرم مکمل روی آلی به جیره مشاهده شد. براساس نتایج این تحقیق، استفاده از فرم روی - متیونین  نسبت به فرم روی - گلیسین اثرات بهتری بر عملکرد جوجه­های گوشتی دارد و استفاده از آن به عنوان یک منبع روی توصیه می شود.
    کلید واژگان
    ایمنی
    جوجه گوشتی
    روی - گلیسین
    روی-متیونین
    سطح عنصر روی جیره
    عملکرد

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان
    University of Tehran, College of Abureyhan
    سازمان پدید آورنده
    موسسه تحقیقات علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور
    سازمان تحقیقات
    سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی
    سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موششه تحقیقات علوم دامی ایران
    فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم طیور دانشگاه تربیت مدرس

    شاپا
    2009-6776
    2382-994X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jap.2018.232949.623187
    https://jap.ut.ac.ir/article_64846.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289839

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب